Nieuws

Claydon presenteert twee Terrablades in een versie voor “zware bodem”

De Britse constructeur Claydon breidde zijn gamma TerraBlade machines om tussen de rijen te schoffelen, onlangs uit met een model van 6 m (20 schoffels) en een ander van 8 m (26 schoffels).

De twee opzetstukken zijn voorzien van soepele schoffels-messen waarvan de tussenafstand naar wens instelbaar is, zodat heel precies kan worden gewerkt afhankelijk van de afstand tussen de rijen. Ook de druk op de grond is instelbaar. Elke fijne en spits toelopende schoffel hakt de bodem tussen de rijen tot 30 mm diep op. Het aldus losgewoelde onkruid droogt uit op de grond en sterft af.
 

De twee schoffelmachines zijn een betaalbare oplossing voor landbouwers of aannemers die nog geen Claydon zaaimachine bezitten. Bovendien werden ze aangepast om te schoffelen in zware grond.

De TerraBlades, aangebouwd in de fronthef van de tractor en manueel gestuurd, hebben een vaste middenbalk in de vorm van een vierkante buis met een sterke doorsnede en twee verticaal opklapbare uitbreidingen. Tijdens het vervoer zijn ze niet breder dan 3 m.
 

Met deze twee nieuwe modellen mikt de constructeur op onkruidverdelging ter aanvulling van de herbicideprogramma’s voor conventionele productie, maar ook op onkruidverdelging in de biologische productie.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend