Nieuws

John Deere ruilt oude satellietontvangers in voor nieuwe

Landbouw- en loonbedrijven krijgen nu de mogelijkheid hun oude John Deere satellietontvangers in te ruilen voor de nieuwste geleidingstechnologie.

Met de introductie van de StarFire iTC-ontvanger in 2004 lanceerde John Deere zich als aanbieder voor automatische machinegeleiding. De bekende gele bol op de cabine ondersteunde verschillende toepassingen voor nauwkeurige GNSS-positionering via satellieten. Echter, vanaf januari 2021 zullen deze eenheden de SF1- en SF2-correctiesignalen niet meer kunnen ontvangen.

Na deze datum werkt de AutoTrac automatische besturing alleen nog met het nauwkeuriger RTK-signaal, hoewel toepassingen zoals Section Control, documentatie en Parallel Tracking ook nog steeds met de oudere 2630 of 1800 GreenStar-schermen kunnen worden gebruikt.

Om te kunnen profiteren van de nieuwe, meer geavanceerde satellietontvangsttechnologie, kunnen eigenaren hun huidige iTC-ontvanger bij hun plaatselijke dealer inruilen voor het nieuwste StarFire 6000-model (4e generatie). Deze aanbieding omvat niet alleen de ontvanger, maar ook het SF3-correctiesignaal met een grotere nauwkeurigheid van 3 cm, en tevens een geavanceerd 4240 of 4640 GreenStar-scherm (4e generatie) – allemaal tegen een lagere prijs.

De meeste klanten gebruiken een satellietontvanger voor het AutoTrac-geleidingssysteem, maar de technologie is de afgelopen twee decennia veel verder ontwikkeld en er zijn extra functies, zoals Section Control voor veldspuiten en mestverdelers, geïntroduceerd. Net zoals smartphones door de steeds krachtiger hardware steeds efficiënter werken, zo laten ook de nieuwste ontvangers van John Deere een grote technologische boost zien. Zodra klanten de upgrade hebben uitgevoerd, kunnen ze profiteren van een snellere signaalontvangst en de ISOBUS-compatibiliteit van het scherm, en tevens van draadloze software-updates en het vergrendelsysteem met PIN-code die diefstal helpt voorkomen.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend