Nieuws

Sima vanwege Covid-19 uitgesteld tot februari 2021

De Parijse landbouwbeurs Sima wordt vanwege de coronacrisis uitgesteld tot februari 2021. De beurs stond gepland voor november dit jaar. Een groot aantal exposanten drong bij de beursorganisatie aan om uitstel. Februari was tot dit jaar overigens de vaste maand van de Sima. De verplaatsing naar november leidde tot controverse.

De tweejaarlijkse beurs zou worden gehouden van zondag 8 tot en met donderdag 12 november 2020. De Eima in het Italiaanse Bologna vindt dan plaats van woensdag 11 tot en met zondag 15 november. Of de Eima door gaat is onzeker, maar de beurs heeft nog geen uitstel of afstel gemeld. De verplaatsing van de Sima naar november werd door de Eima gezien als een aanval. Machinefabrikanten worden bij 2 gelijktijdige evenementen gedwongen tot het maken van een keuze. Sima besloot naar november te gaan, om niet in hetzelfde jaar als Agritechnica te zitten.

Nu gaat de Sima naar 21 tot en met 25 februari 2021. Maar de beursorganisatie waarschuwt alvast dat haar ‘nieuwe ambities’ nog overeind staan. Zo zal SIMA in 2022 zoals gepland plaatsvinden in november (van zondag 6 tot donderdag 10 november 2022). De reden van het uitstel van de editie van 2020 ligt aan Covid-19. Fabrikanten zitten in financieel troebele wateren, en hebben allerlei logistieke problemen.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend