Info, Nieuws

Nieuwe TH-serie verreikers bij Massey Ferguson

Massey Ferguson kondigt de introductie aan van de nieuwste serie MF TH verreikers. Deze zijn voorzien van een compleet nieuwe cabine en andere belangrijke wijzigingen die comfort, bediening en productiviteit verder verbeteren.

6 modellen

De nieuwste generatie MF TH verreikers bestaat uit 6 modellen. De serie begint bij de semi-compacte MF TH.6030 en het grootste model is de nieuwste MF TH.8043 met een maximum hefcapaciteit van 4.300 kg en hefhoogte van 7,5 m.

Significante verbeteringen in de hydrostatische transmissie zorgen ervoor dat de MF TH verreikers soepeler werken voor meer gebruiksgemak en een hogere productiviteit. De nieuwe MF TH-serie heeft niet alleen het nieuwe Massey Ferguson ontwerp dat begon met de MF 8S. Maar ook veranderingen van de cabine bieden de bestuurder nu moderne, geavanceerde bedieningsorganen en een stille, comfortabele werkplek.

Alle modellen worden aangedreven door 4-cilinder Stage V-motoren, met een vermogen tot 135 pk op de MF TH.6534, MF TH.7038 en MF TH.8043, en 100 pk op de andere modellen. De hefcapaciteit en hefhoogte specificaties zijn ongewijzigd ten opzichte van de voorgaande modellen.

Het sterke load-sensing hydraulisch systeem levert tot 190 liter/min op de 135 pk machines en 100 liter/min op de 100 pk machines, met proportionele elektro-hydraulische regeling van alle functies.

Nieuwe joysticks

Alle MF TH verreikers worden standaard met de MF Power Control hendel voor de linkerhand geleverd. Dit is precies dezelfde hendel als op Massey Ferguson trekkers wordt gebruikt. Hij bevindt zich op een handige plek net onder het stuurwiel en biedt vingertop bediening voor de volgende functies: voor- en achteruit wisselen, hydrostatische trappen op en neer schakelen en neutraal selecteren. Hierdoor blijft de rechterhand vrij voor het bedienen van de laadfuncties, terwijl de transmissie vingerlicht met de linkerhand wordt bediend.

De nieuwe, multifunctionele rechter joystick maakt soepele bediening mogelijk en vraagt minder inspanning dan zijn voorganger. Hierdoor is moeiteloze en precieze bediening van hydrauliek en transmissie mogelijk. Rechts van de nieuwe joystick bevindt zich het nieuwe handgas. Dit is op verzoek van klanten geïntroduceerd en speelt ook een belangrijke rol bij de transmissie bediening

Nieuwe transmissiestanden

De nieuwste generatie van de MF TH-serie introduceert een geheel nieuwe manier van bediening van de hydrostatische transmissie. Door de toevoeging van het nieuwe handgas kan de bestuurder nu het gewenste motortoerental instellen en daarna het pedaal gebruiken om de rijsnelheid van de verreiker te variëren. Betere controle wordt geboden door ‘Dynamic Drive’, dat de pendel agressiviteit en gaspedaal reactie verandert. Hiermee kan de bestuurder kiezen hoe snel of langzaam de transmissie reageert afhankelijk van toepassing of omstandigheden.

TD
Previous ArticleNext Article

Send this to a friend