Info, Nieuws

Groeiende interesse voor koppelsysteem

Het Deense SIWI ontwikkelde een koppelsysteem voor landbouwers waarmee in minder dan 30 seconden vanuit de cabine zelf van trekker gewisseld kan worden.

Veilig

Doordat er geen mensen tussen de machines hoeven te zitten, zorgt deze opkomende technologie voor meer veiligheid, een besparing aan tijd en mankracht én vermindert tegelijkertijd de CO2-voetafdruk. SIWI is sinds 2018 actief op onze markt en merkt nu een groeiende belangstelling op.

Tijdbesparend

Het aankoppelen van werktuigen en aanhangers kan een hele klus zijn en ronduit vermoeiend als het regelmatig voorkomt, maar de technologie van SIWI zorgt ervoor dat het slechts enkele seconden duurt én laat de bestuurder in de tractorstoel zitten.

Dankzij de technologie kunnen bestuurders gemakkelijk schakelen tussen verschillende tractoren, aanhangwagens, werktuigen en andere machines op het veld. Het aan- en afkoppelen van deze apparatuur kan tijdrovend en onproductief zijn, maar met het snelkoppelsysteem doet de bestuurder dit in minder dan 30 seconden.

Alles (ont)koppelen

Het systeem biedt een snel en efficiënt koppelsysteem van trekker en werktuig – hydraulische koppelingen, pneumatische remmen, aftakasaandrijving en verschillende elektrische systemen, zoals Isobus – met één druk op de knop.

TD
Previous ArticleNext Article

Send this to a friend