Info

Vernieuwing doorheen de Lexion-maaidorserserie bij Claas

Drie jaar na de lancering van de huidige Lexion-maaidorserserie ondergaan deze een vernieuwing voor modeljaar 2023. Een grotere cabine, meer motorvermogen en meer geautomatiseerde Cemos-functionaliteiten vormen de basis van de vernieuwing die Claas nu aankondigt. De vernieuwingsgolf houdt ook nieuwe modellen en uitvoeringsvarianten in.

Opmerkelijk is dat steeds meer modellen niet meer voorzien zijn van een Mercedes-Benz, maar van een MAN- motor.

Meer vermogen

De bestaande Lexion 7700 krijgt er aan de bovenzijde nieuwe modellen bij, namelijk de Lexion 8600 en Lexion 8600 Terra Trac. Deze beschikken over een hybride dorstechniek met een dorstrommelbreedte van 1,70 m. Het vermogen wordt opgewekt in een MAN-zescilindermotor, de D26, die voldoet aan de Stage V- emissienormen. Deze motor heeft een inhoud van 12,4 l en levert een vermogen van 549 pk. De wieluitvoering van de Lexion 8600 heeft een graantankinhoud van 12.500 l. Dit vergroot tot 13.500 l voor de rupsuitvoering.

Aan de bovenzijde van de voornoemde nieuwe modellen komen we de Lexion 8800 en 8700 tegen. Deze krijgen dankzij de vernieuwing vanaf modeljaar 2023 meer vermogen mee, namelijk 41 pk voor de 8700 en 47 pk extra voor de 8800. Dit brengt hun totaal vermogen op respectievelijk 626 en 700 pk.

Trion-cabine ook op Lexion

Vorig jaar kwam de nieuwe Trion- maaidorserreeks beschikbaar van Claas, die gekenmerkt werden door een nieuwe, ruimere generatie cabines. Deze worden nu ook gemonteerd op de Lexions van modeljaar 2023. De nieuwe cabine biedt meer hoofd- en beenruimte, dunnere cabinestijlen vooraan en een optionele lederen bestuurderszetel die 30° naar links en rechts kan draaien.

Talrijke verbeteringen

De Lexion 7000 en 8000 met hybride dorstechnologie krijgen een modificatie meer, waardoor het stro beter van de conventionele APS-dorstrommel naar de Roto Plus-rotoren gaat. Deze aanpassing moet voor een betere, geoptimaliseerde doorstroming van het materiaal zorgen. Door een nieuw design, in combinatie met andere componenten, wordt de gewasstroom beter gevoed naar de 2 afscheidingsrotoren.

Enkele Lexion-modellen krijgen vanaf modeljaar 2023 een grotere graantank mee. Nog nieuw is dat de losbuis aan het uiteinde een aanstuurbare klep meekrijgt, die een werkbereik heeft van 60 cm om de graanstroom die gelost wordt beter te controleren.

Lees meer over de vernieuwingen bij de Lexion, maar ook over de Montana uitvoeringen en de oplossing die Claas heeft voor de maïsboorder via: https://www.landbouwleven.be/14604/article/2022-09-01/vernieuwing-doorheen-de-lexion-maaidorserserie-bij-claas

Tim Decoster
Previous ArticleNext Article

Send this to a friend