Info

Nieuwe vlindermaaier bij Claas

Claas heeft een nieuwe vlindermaaier ontwikkeld die het gamma aan de bovenzijde verruimt, namelijk de Disco 1010 Trend- of Comfort-uitvoering.

Transporthoogte

Het uitgangspunt van Claas voor de ontwikkeling hiervan was een brede maaier, die weinig vermogen vraagt. Daarom is er ook geen kneuzer gemonteerd. Toch mag deze maaier de transporthoogte van 4m niet overschrijden.

Vector-techniek

Om het geheel prijsgunstig aan te kunnen bieden, is er niet voor een telescopisch opvouwsysteem gekozen. Na het opklappen van de linker en rechter maaier, kantelen deze lichtjes achterover, om zo ruimte te winnen en om de transporthoogte te respecteren. Claas noemt dit zijn ‘Vector’- techniek. Daarom ontwikkelden ze een sterk basisframe, gebruikmakend van specifieke lastechnieken. Desgewenst kan de machine in de Vector-houding opgeborgen worden of ook zonder dat de maaiers achterover klappen, in de traditionele positie dus.

Viercilindertractoren

Voornoemde maaicombinatie heeft een werkbreedte van 10 m. Een motorvermogen van 150 pk is voldoende voor de aandrijving. Er kan zelfs prima gewerkt worden met viercilindertractoren.

We kunnen nog meegeven dat deze nieuwe vlindermaaier over de bekende Claas Max Cut-schijvenmaaibalk beschikt, met een nieuwe kleurcodering voor linkse of rechtse maaimessen om de messen snel en eenvoudig te kunnen wisselen.

Tim Decoster
Previous ArticleNext Article

Send this to a friend