Info

Toppers inzake mechanisatie in de Grote Ring van Libramont

Voor een publiek van professionelen en geïnteresseerden toonde de Mecanic Show van Libramont 13 innovatieve machines.

New Holland T6.180 Methane Power

Het thema van de Beurs van Libramont 2022 luidde: “Hier begint een duurzame wereld”. Voor de Mecanic Show werd een tractor geselecteerd die perfect bij dit thema past. De New Holland T6.180 Methane is de eerste tractor ter wereld die volledig op methaan rijdt. Noteer dat hij in 2020 al de eerste prijs ‘tractor van het jaar’ in de wacht sleepte in de categorie ‘duurzaamheid’.

Güttler GreenMaster Direct

Gezien de ongunstige klimatologische ontwikkelingen van de voorbije jaren wordt weiderenovatie steeds belangrijker. Ook de oogsttechnieken voor veevoeder, die de natuurlijke herbezaaiing verhinderen, en de wildschade spelen daarbij een essentiële rol. Güttler, een fabrikant die op dat vlak zijn sporen heeft verdiend, presenteert een gepatenteerde nieuwe zaaitand voor de GreenMaster Direct graslandregenerator.

Joskin PendiTwist/PendiSlide Start

De huidige prijsstijging van kunstmeststoffen toont opnieuw aan hoe belangrijk een optimaal gebruik van organische meststoffen is. Voor drijfmest betekent dit dat een beroep moet worden gedaan op verspreidingswerktuigen/injecteurs die het ammoniakverlies beperken. Dergelijke apparatuur vergt echter een zekere investering. Joskin biedt oplossingen met een werkbreedte die voor het eerst 12 m kan bereiken: de PendiTwist Start sleepslangenboom of de PendiSlide Start sleepslangenboom met sleufkouters.

Krone EC F 400 CV Fold

Tijdens het gebruik van een maaicombinatie is een overlapping van de front- en achtermaaiers een essentieel punt, vooral dan op hellingen en in bochten. Krone presenteert een wereldprimeur met zijn inklapbare EC F 400 CV Fold frontmaaier van 4 m. De schijvenbalk van deze machine is heel opmerkelijk omdat hij over 2 extra snijschijven beschikt aan elke zijde van de maaier. Die 2 schijven kunnen naar voor of naar achter worden gezwenkt door een hydraulisch draaibaar tandwiel.

Lees meer over deze innovaties en de andere genomineerden via: https://www.landbouwleven.be/14602/article/2022-08-31/toppers-inzake-mechanisatie-de-grote-ring-van-libramont

NH en TD
Previous ArticleNext Article

Send this to a friend