Info

Lemken komt met lichtere Juwel 6

Met de Juwel 6 lanceert Lemken het kleine broertje van de wentelploegen Juwel 7, 8 en 10. Het lichttrekkende model zal volgend jaar de series EurOpal en VariOpal 5 en 6 gaan vervangen.

Mechanisch of hydraulisch

De nieuwe Juwel 6 met een framediameter van 110 mm en framehoogte van 80 cm is verkrijgbaar in een uitvoering met 3, 4 en 5 scharen. In de M-versie kunnen mechanisch 4 verschillende werkbreedtes per ploeglichaam worden ingesteld.

De Juwel 6 M V biedt de mogelijkheid tot een traploze instelling van de werkbreedte; optioneel is een hydraulische frame-inzwenking mogelijk. In combinatie met de elektrokit ‘iQblue Connect’ kan deze eenvoudig worden omgebouwd tot een intelligente ploeg met Isobus-besturing en worden verbonden met het farmmanagement-systeem.

Dural of DuraMaxx

Standaard bevat de Juwel 6 de beproefde Dural-ploeglichamen. Voor zware omstandigheden zijn optioneel de DuraMaxx-ploeglichamen van speciaal gehard staal verkrijgbaar. Voor bodems met veel stenen wordt de non-stop overbelastingsbeveiliging aanbevolen. Net als bij alle wentelploegen van Lemken staat het afstelcentrum Optiquick, voor werken zonder zijwaartse trek, ook ter beschikking.

Alle aanbouwploegen van Lemken zijn bovendien uitgerust met het nieuwe pendelwiel, dat door middel van een reeks gaten zonder gereedschap in de diepte kan worden versteld. De hydraulische demping verbetert het werkcomfort en beschermt het materiaal. Met een praktische ombouwset kan de ploeg op eenvoudige wijze geschikt worden gemaakt voor het wegtransport.

De Juwel 6 is geschikt voor trekkers van 70 tot en met 130 pk en vanaf maart 2023 verkrijgbaar.

Lemken
Previous ArticleNext Article

Send this to a friend