Info, Nieuws

Valtra presenteert 5e generatie N- en T-serie

Na de introductie van de G-serie vorig jaar en de A-serie eerder dit jaar, zet Valtra zijn ontwikkeling naar de vijfde generatie voort met de introductie van de nieuwe trekkers van de N- en T-serie.

De nieuwe tractorseries worden gekenmerkt door nieuwe, slimme functies die ze aan boord hebben en de verhoging van het comfortniveau. Ook uiterlijk is de nieuwe N- en T-serie een knappe verschijning. Precisielandbouw staat centraal bij de nieuwe generatie tractoren en elk model is verkrijgbaar met Valtra Connect.

Nieuwigheden in cabine

Eén van de meest zichtbare, nieuwe functies in de cabine van de N- en T-serie van de 5de generatie is het display op de rechter A-stijl. Dit vervangt het traditionele instrumentenpaneel achter het stuurwiel en biedt alle belangrijke informatie (zoals rijsnelheid, motortoerental) aan de bovenzijde van het kleurenscherm. Aan de onderzijde komt geheel naar wens van de bestuurder info voor de bediening van de tractor en het werktuig.

Bij de HiTech en Active-modellen kan dit scherm worden gebruikt om instellingen van de motor, transmissie en hydraulisch systeem te configureren. Bij de Versu- en Direct-modelen werkt het display in de A-stijl samen met SmartTouch op basis van de voorkeuren van de bestuurder. SmartTouch is de rechterarmleuning met al zijn bedieningstoetsen en een beeldscherm aan de voorzijde.

Binnenin de cabine valt naast voornoemd display de vernieuwde centrale stuurkolom op. Het verstellen van de positie van het stuur is nu eenvoudiger. De hendel linksonder het stuur om van rijrichting te veranderen kent een nieuwe uitvoering waarbij schakelen tussen vooruit en achteruit ook eenvoudiger verloopt.

Nog slimmere modellen

Bij de nieuwe generatie tractoren is het uiteraard mogelijk om Valtra Guide tractorbesturing te kiezen en te beschikken over slimme landbouwfuncties zoals Task Doc en Section Control. Helemaal mee met de tijd kunnen de taakgegevens draadloos worden overgedragen tussen de tractor en de managementsoftware op kantoor.

Nieuw is de Auto U-pilot die het kopakkermanagement combineert met het gps-besturingssysteem. Auto U-pilot gaat op de kopakker tijdens het draaien, het werktuig nauwkeuriger regelen. Zo hoeft de bestuurder er minder aandacht voor te hebben en wordt het werk makkelijker voor hem.

Nog meegeven dat de N-serie vermogens biedt van 135 tot 165 pk. Een extra boost kan zorgen voor 10 pk meer. De T-serie gaat van 155 tot 235 pk met boost heeft de serie een vermogensbereik van 170 tot 271 pk.

Lees het volledige verhaal op: https://www.landbouwleven.be/10639/article/2021-04-14/valtra-presenteert-5e-generatie-n-en-t-serie

Tim Decoster
Previous ArticleNext Article

Send this to a friend