Info

Uitbreiding van mogelijkheden voor strowagens bij Record

Record Trailers voegt een belangrijke optie toe aan hun gamma strowagens. Het hydraulisch balenklem-systeem kan voortaan ook uitgevoerd worden met een hefmast.

Met deze optie kunnen ladingen op verschillende manieren beveiligd worden. De optie is beschikbaar op de FR- en PLW-strowagens.

Hefmast

Record Trailers introduceerde een jaar geleden de hydraulische ladingbeveiliging. Het systeem kan voortaan optioneel uitgerust worden met een hefmast en met zijladders die zowel naar boven als naar beneden de lading kunnen klemmen. Dit maakt het mogelijk om ook met onvolledig geladen wagens veilig te vertrekken.

De FR- en PLW-wagens kunnen niet enkel gebruikt worden voor transport van balen, zoals stro, hooi en voordroog, maar kunnen ook ingezet worden bij het transport van vlasrollen of kuubkisten. Ook deze laatste kunnen voor transport beveiligd worden met het hydraulisch klemsysteem.

Het hydraulisch balenklemsysteem, al dan niet met de optionele hefmast, is beschikbaar op de half gedragen FR-strowagens en op de getrokken PLW-strowagens.

De FR 13-strowagen (tandemas) heeft een laadvermogen van 13 ton en een plateaulengte van 8 m. De FR 24 (tridem met meelopende stuuras) combineert een laadvloer van 10 m met een laadvermogen van 24 ton.

Vier uitvoeringen

De PLW-strowagens zijn beschikbaar in 4 uitvoeringen. In de versie met 2 assen is een laadvloer van 8 of 10 m beschikbaar, beide met een laadvermogen van 12 ton. Ook in de versie met 3 assen zijn beide laadvloerlengtes beschikbaar. Het laadvermogen komt bij deze wagens uit op 18 ton.

Alle half gedragen en getrokken strowagens voldoen aan de Europese wetgeving en zijn uitgerust met beschermde ledverlichting en met een vlakke plaatstalen bodem (4 mm) met verhoogde zijranden, om het zijdelings schuiven van de lading te voorkomen.

Record Trailers
Previous ArticleNext Article

Send this to a friend