Info

Nieuwe generatie dubbele transportbanden bij AVR

AVR brengt met de Phyton een nieuwe generatie dubbele transportband uit.

De duoverlengband biedt volgens de fabrikant een hoge capaciteit en aardappelvriendelijkheid. AVR noemt de Python ook eenvoudig te verplaatsen en gebruiksriendelijk, gebouwd rond een stabiel en stevig frame.

Alle gewenste hoeken

De machine is zo ontworpen dat beide transportbanden in alle gewenste hoeken ten opzichte van elkaar kunnen worden geplaatst. Dankzij de onafhankelijke hoogteverstelling van in- en uitstort en de elektrische lengteverstelling kan de Python bovendien op iedere plaats in de lijn ingeschakeld worden.

De tandemconstructie met 4 zwenkwielen en de 360°-draaibare hoofdwielen laat het dan weer toe dat de machine gemakkelijk door één enkele persoon wordt verplaatst.

Capaciteit met kwaliteit gecombineerd

Door het uitgekiende ontwerp van de transportbanden met opstaande randen komt het product niet rechtstreeks in contact met de metalen framedelen, wat een uitermate zachte stroom van het product garandeert. Ook de overgang tussen de eerste en tweede transportband is volledig instelbaar. In combinatie met een trommeldiameter van slechts 160 mm worden valhoogtes tot een minimum herleid. Dit alles zorgt voor een uiterst productvriendelijk transport.

De opstaande randen creëeren daarnaast een trogvorm die ervoor zorgt dat een groot volume verplaatst kan worden. Daarbij blijft het middenstuk van de trogvorm volledig vlak, waardoor de Python zich uitstekend leent om manueel de oogst te lezen.

Lengtematen

De Python is verkrijgbaar in 2 lengtematen: een duoband die bestaat uit2 transportbanden van 7 m, en een versie met2 transportbanden van 9 m lang. 

AVR
Previous ArticleNext Article

Send this to a friend