Info

Vernieuwde EVO 280-rooier bij Grimme

Grimme vernieuwde afgelopen zomer zijn getrokken EVO 280-aardappelrooier. Deze beschikt nu over een volledig hydraulisch aandrijfsysteem.

Volledig hydraulisch aandrijfsysteem

De draaisnelheid van de verschillende rooi- en zeefmatten kan dankzij de hydraulische aandrijving eenvoudig aangepast worden naargelang de rooi-omstandigheden dat vragen.

De werksnelheid van de rooimatten wordt nu weergegeven in km/uur, zodat het gemakkelijk is voor de chauffeur om de snelheid in te stellen en af te stemmen op de rijsnelheid van de tractor. De snelheden of toerentallen van de verschillende matten worden onafhankelijk van elkaar geregeld.

Elektronische hulpfuncties

Elektronische hulpfuncties, zoals Speedtronic-Web en Speedtronic-Sep, kunnen de bestuurder helpen om de verschillende snelheden te regelen in functie van de belasting die de rooier op dat moment kent.

Doordat er meer machinefuncties hydraulisch worden aangedreven, is er meer plaats in de machine voor onderhoud- en reinigingswerken. Vele smeernippels zijn samengebracht en bij deze nieuwste generatie is ook een centraal smeersysteem in optie leverbaar.

Wielaandrijving en meer

De nieuwe generatie van de EVO 280 is op wens leverbaar met hydraulische wielaandrijving.

Om productverlies verder te beperken is de overlap tussen de eerste en tweede rooimat vergroot en ook waar deze overgaat in de eerste zeefmat.

Tim Decoster
Previous ArticleNext Article

Send this to a friend