Nieuws

Steyr laat tractor van de toekomst zien

Concept Steyr

Het Oostenrijkse bedrijf werkte voor deze projectstudie, ‘Konzept’ genaamd, samen met dochtermaatschappij FPT Industrial om een milieuvriendelijk, maar tegelijk efficiënt en vooral functioneel tractorconcept te bieden. Een belangrijk stuk hierbinnen is de modulaire hybride elektroaandrijving. Deze bestaat uit een verbrandingsmotor, een generator en meerdere elektromotoren. Deze laatste kunnen individueel aangestuurd worden en daardoor energie leveren aan de onderdelen die het nodig hebben. Denk hierbij aan een elektromotor per wiel en één voor de aandrijving van de hydrauliek en aftakas.

Met de Konzept betrekt Steyr ook precisielandbouwtoepassingen. Zo denkt Steyr er aan om een drone uitgerust met plantensensoren voorop te tractor uit te sturen. De waarnemingen hiervan kunnen dan ‘live’ verwerkt worden in het digitale landbouwkantoor of de tractorcabine.

Op de voorruit worden weer alle belangrijke voertuiggegevens geprojecteerd in het gezichtsveld van de bestuurder. Het nieuwe cabineconcept bevat grote glasoppervlakten en geïntegreerde camera’s voor een goed zicht rondom en zodoende meer veiligheid.

Wie meer wil lezen over de Steyr Konzept kan terecht op www.landbouwleven.be.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend