Info

Pöttinger koopt MaterMacc met oog op de toekomst

Pöttinger breidt zijn productportfolio voor moderne akkerbouwmachines uit door de overname van de Italiaanse fabrikant MaterMacc Spa.

Precisiezaaimachines

Met deze acquisitie breidt het aanbod precisiezaaimachines bij Pöttinger uit. De overname werd begin november 2022 afgerond.

MaterMacc Spa. is gevestigd in San Vito al Tagliamento in Noord-Italië en is gekend voor mechanische en pneumatische precisiezaaimachines. Hiernaast heeft het schoffelmachines, kunstmeststofstrooiers en spuitmachines in het gamma. De overname van deze fabrikant past mooi bij Pöttinger. Zij zoeken verdere aanvulling om nieuwe technologieën te vinden op de bestaande verworven markten. De Oostenrijkers hebben zichzelf tot doel gesteld om synergieën te gebruiken om bestaande technologieën verder te ontwikkelen en tegelijkertijd aan hun hoge normen te voldoen.

Continuïteit

MaterMacc heeft momenteel ongeveer 80 mensen in dienst. Pöttinger gaat uit van continuïteit en zal het gehele personeel en de fabriek overnemen, waarbij de bestaande ervaring wordt benut. De verdere plannen zijn dat verkoop, servicenetwerk en de levering van reserveonderdelen voorlopig hetzelfde blijven. Pöttinger zal zijn knowhow echter zo goed mogelijk inbrengen om het gebruikelijke succes in de nieuwe segmenten te bereiken. De bestaande klanten van MaterMacc blijven toegang houden tot de vertrouwde service en ondersteuning.

Toekomst

Pöttinger geeft aan dat met deze overname een verdere stap richting succesvolle toekomst wordt genomen. De innovatieve producten voor moderne landbouw en de passie die de mensen bij MaterMacc hebben voor de sector, passen perfect bij deze van Pöttinger, klinkt het nog.

Tim Decoster
Previous ArticleNext Article

Send this to a friend