Info

Nieuwe Extreme Flow uitvoering voor Dewulf Kwatro

Dewulf pakte het productverloop binnen zijn Kwatro aardappelrooier gericht aan om een nog aardappelvriendelijkere machine te bekomen. Deze uitvoering kreeg de naam Kwatro Extreme Flow mee.

Productvriendelijkheid

De wijzigingen werden gerealiseerd zonder egelband maar toch met voldoende reinigingsopties. Productvriendelijkheid is bij deze ontwikkeling het sleutelwoord. De 2 zeefmatten en een derde korte zeefmat worden onmiddellijk gevolgd door de reinigingsmodule.

Doordat er geen egelband geïntegreerd wordt, komt er geen richtingsverandering van de aardappelen aan te pas. Zo ontwierp Dewulf onder de noemer Kwatro Xtreme Flow 2 extra varianten, waarbij de rechtstaande egelband werd vervangen door een nieuwe module.

Nieuwe, langere Easyclean-module

De vernieuwde, dubbele Easyclean-module bestaat uit 7 (4+3) actieve, gladde reinigingsrollen afgewisseld met 9 Easyclean-rollen. Om zo precies en verfijnd mogelijk te werk te kunnen gaan, is de Easyclean-module opgedeeld in 2 groepen van respectievelijk 4 en 3 gekoppelde, actieve, gladde reinigingsrollen.

Dit kersverse, mechanische regelsysteem stelt gebruikers in staat om van beide groepen rollen afzonderlijk zowel de snelheid, hoogte, opening en draaizin van de actieve reinigingsrollen te bepalen. Bovendien kan ook de snelheid van de Easyclean-rollen eenvoudig vanuit de cabine worden geregeld. Daarbij komt nog dat de mate van reiniging uiterst precies kan vastgelegd worden door de helling van de module tussen 0 en 12 graden in te stellen. Deze oplossing is op maat van bijvoorbeeld droge omstandigheden met kluiten.

Combinatie van axiaal- en Easyclean-module

De tweede variant die Dewulf beschikbaar stelt, bestaat uit een combinatie van 36 axiaalrollen en een Easyclean-unit. De snelheid van de axiaalrollen is regelbaar en samen met de helling van de Easyclean-unit tussen 0 en 12 graden instelbaar. De Easyclean-module is op zijn beurt uitgerust met 2 gladde, actieve reinigingsrollen afgewisseld met 3 Easyclean-rollen.

Naar analogie met de eerste innovatiemodule, is ook hier de snelheid, hoogte, opening en draaizin van de gladde, actieve reinigingsrollen, net zoals de snelheid van de Easyclean-rollen op maat van de omstandigheden te bepalen in de cabine. Deze oplossing is geschikt voor gebruikers die in relatief natte omstandigheden rooien.

TD
Previous ArticleNext Article

Send this to a friend