Info

Lemken investeert in kunstmatige intelligentie

Lemken heeft recent een belang verworven in het Nederlandse AgTech-specialist Track32.

IC-Weeder AI

De nieuwste beeldherkenningstechniek vindt steeds meer zijn weg in de moderne agrarische sector en maakt op veel gebieden slimmer en efficiënter werken mogelijk. Een must hierbij zijn hoogwaardige camera’s of sensoren in combinatie met intelligente algoritmen. Met de IC-Weeder AI heeft Lemken al een schoffelmachine in het assortiment die zelfs bij een hoge onkruiddruk op betrouwbare wijze onderscheid kan maken tussen suikerbieten en onkruid.

Ontwikkeling in eigen huis

De software voor deze machine werd mede-ontwikkeld door de Nederlandse AgTech-specialisten van Track32, waarin Lemken recentelijk een belang heeft verworven. Daarmee grijpt het familiebedrijf de kans aan om samen met een competente partner toekomstige technologieën in eigen huis te ontwikkelen.

De intensieve samenwerking met het in Ede (NL) gevestigde softwarebedrijf Track32 heeft wat betreft cameragestuurde schoffelmachines zijn vruchten inmiddels al afgeworpen. Anthony van der Ley, CEO van de Lemken Groep, is verheugd dat met deze investering de samenwerking tussen de partijen in de toekomst veilig kan worden gesteld. Dit versnelt de ontwikkeling van intelligente technologieën en waarborgt de continuïteit. Voor Track32 biedt de samenwerking een grotere planningszekerheid en een groter groeipotentieel.

Optimalisatie

Oprichter Joris IJsselmuiden geeft aan dat met Lemken – als investeerder en klant – de focus nog sterker kan worden gelegd op het optimaliseren van hun software. Daarnaast kunnen ze nu profiteren van een grotere nabijheid van de eindklant.

Voor Lemken heeft de investering naast het grote marktpotentieel nog een ander aspect: duurzaamheid.

Lemken
Previous ArticleNext Article

Send this to a friend