Info

AVR maakt Puma 4.0 voor 2023 comfortabeler

AVR voorziet onder de noemer ‘Comfort Drive’ op zijn Puma 4.0 zelfrijdende aardappelrooier voor seizoen 2023 een belangrijke vernieuwing op het vlak van de aansturing van de dieptecontrole van het ACC-rooibek.

All Conditions control

De afkorting ACC staat voor All Conditions Control. Deze ACC-rooibek biedt de flexibiliteit om indien nodig met diabolo’s te gaan rooien, maar ook door middel van tasters, dus zonder enige druk op de rug. De regeltechniek die instaat voor de dieptecontrole bij het rooien op tasters werd grondig herbekeken. Door de preciezere regeling loopt de rooibek, en als gevolg hiervan de hele machine, stabieler.

Het directe voordeel hiervan voor de gebruiker is het hogere comfort voor de chauffeur. In bepaalde situaties, zoals bij spuitpaden of in hellend gebied, doet de regeling het gewoon goed. Daarbij is manueel ingrijpen niet meer nodig .

Rooikwaliteit

Door de preciezere regeling verbetert ook de rooikwaliteit. De juiste rooidiepte bepaalt in grote maat de performantie van een aardappelrooier. Niet te diep en zeker ook niet te ondiep rooien, is de boodschap. Hoe minder aarde binnenkomt in de rooier, hoe minder er moet verwerkt worden. Dit resulteert in een ontlasting van de machine, met een hogere rooisnelheid, minder slijtage en minder brandstofverbruik tot gevolg.

Ook bij hogere snelheden blijft de regeling en bijhorend de ganse machine opvallend stabiel.

AVR
Previous ArticleNext Article

Send this to a friend