Info

Nieuw 7R-topmodel bij John Deere

Na de vernieuwingen bij de 6M-serie die John Deere deze zomer doorvoerde is er ook nog nieuws te melden bij hun 7R-serie. Deze krijgt een nieuw topmodel, namelijk de 7R 350.

Zoals de kleine broertjes uit de reeks heeft ook het nieuwe vlaggenschip een splinternieuwe luxecabine met de CommandPRO joystick, een luxueuze stoel met massagefunctie, DAB+ touchscreenradio met Apple CarPlay compatibiliteit, een 6.1 luidsprekersysteem, en uitgebreide precisielandbouwfuncties.

388 pk

De nieuwe 7R 350 biedt met IPM (Intelligent Power Management) een vermogen van 388 pk. Deze ‘boost’ komt vrij bij aftakas- of transportwerk. Het nominale vermogen ligt op 350 pk. Vandaar dit cijfer in de type-aanduiding. Met een transportgewicht van 11,4 ton biedt hij een vermogen-gewichtverhouding van slechts 29 kg/pk. Dit biedt heel wat acceleratie en transportefficiëntie.

John Deere geeft aan dat het gat tussen de 7R- en 8R-serie kleiner wordt, nu het vermogen van de 7R verhoogde. Maar ze geven aan dat beide series toch nog andere tractorconcepten blijven.

Nu zijn er ook grotere bandenmaten mogelijk op de voor- en achteras, namelijk IF650/60R34 en IF900/60R42. Dit zorgt voor een grotere voetafdruk en minder bodemverdichting in het veld. Dit is interessant als we weten dat de maximale voertuigbelasting van de 7R-serie tractoren met 2 ton is omhoog gegaan tot 18 ton.

ActiveCommand besturing

Vermeldenswaardig is de ActiveCommand besturing op de 7R die topklasse stuurcapaciteit biedt door het elektronisch stuursysteem met gyroscoop. Deze detecteert koersafwijkingen en compenseert automatisch drift om de tractor op de perfecte weg te houden. Een heel interessant gegeven voor een tractortype dat zich prima leent voor transportwerkzaamheden.

Chauffeurs kunnen de stuurinstellingen aanpassen naargelang hun voorkeur. Zo kan de stuurfunctie met variabele ratio worden in- en uitgeschakeld, kan de stuurgevoeligheid en de stuurwielweerstand onafhankelijk van elkaar aangepast worden. Om snel op de kopakker te manoeuvreren kan bijvoorbeeld het aantal stuurwielomwentelingen gereduceerd worden. Minimaal zijn er 3,1 omwentelingen van linker aanslag tot rechter aanslag.

Lees meer over de vernieuwingen bij de John Deere tractoren via deze link: https://www.landbouwleven.be/8657/article/2020-08-07/verdere-vernieuwing-bij-6m-en-7r-serie

Tim Decoster
Previous ArticleNext Article

Send this to a friend