Info

Valtra presenteert nieuwe G-serie tractoren

Valtra presenteert haar nieuwste tractorenreeks, de G-serie. Deze valt tussen de bestaande A- en N-serie en biedt momenteel 4 modellen in het vermogensbereik van 105 tot 135 pk. Het is een tractorenreeks die is voorbereid op precisielandbouwtoepassingen, maar ook op frontladerwerk. Hierom loopt de panoramische voorruit door tot in het dakvenster voor een optimaal zicht.

Agco Power-motor

De G-serie haalt zijn vermogen uit een viercilindermotor met een inhoud van 4,4 l. Het motorontwerp en de plaatsing zorgt ervoor dat de motorkap een zeer lage neus heeft, wat de zichtbaarheid bevordert.

De motor voldoet aan de Fase V-emissie-eisen. Dit zonder EGR-uitlaatgasrecirculatie, maar met SCR-technologie, een dieseloxidatiecatalysator (DOC) en een dieselpartikelfilter (DPF).

De 4 modellen die de G-serie rijk is, kunnen allen beschikken over een vermogensboost van 5 pk. Enkel het topmodel, de G135 heeft een boost van 10 pk. Het cijfer in de typeaanduiding geeft het vermogen zonder boost weer.

Aan de motor zit een 24vooruit-24achteruit transmissie gekoppeld met 4 groepen en 6 powershiftversnellingen. Overschakelen van de B- naar de C-groep en tussen de C- en D-groep kan automatisch verlopen, waardoor transportwerk heel comfortabel is. Optioneel zijn kruipversnellingen leverbaar.

Versu, HiTech of Active

De G-serie is er in Versu, HiTech of Active uitvoering. De Versu is het ‘rijkelijkst’ uitgevoerd met de SmartTouch-armleuning, Load Sensing hydrauliek en 4 elektrische ventielen standaard achteraan. De HiTech en de Active hebben niet de SmartTouch-armleuning, maar een armsteun met geïntegreerde bedieningsfuncties.

Voorlader

Met de G-tractorreeks focust Valtra sterk op het voorladergebruik. Hierom hebben ze gewerkt aan de zichtbaarheid, de gewichtsverdeling en de integratie van een frontlader in het chassis. Af fabriek kan de Zweedse Quicke frontlader meegeleverd worden.

Een nieuwe cabine is toegepast op de G-serie. Deze biedt 5,7 m2 glasoppervlak, waarvan er 0,35m2 zit in het cabinedak.

Precisielandbouw

De nieuwe G-serie is net zoals zijn grotere broertjes de N-, T- en S-serie ontworpen om aan precisielandbouw te doen. Automatische besturing en andere precisielandbouwfuncties zijn te gebruiken via de SmartTouch-armleuning.

Valtra is tevens partner in het Agrirouter gegevensuitwisselingsplatform. Dit is een neutraal platform waar gegevens van landbouwbedrijven en machines naar toe gestuurd kunnen worden. Vervolgens is er de mogelijkheid om de data uit te wisselen met andere machines, adviseurs, agronomen of de industrie.

Lees meer over de nieuwe G-serie van Valtra via: https://www.landbouwleven.be/8828/article/2020-08-28/valtra-presenteert-nieuwe-g-serie-tractoren

Tim Decoster
Previous ArticleNext Article

Send this to a friend