Info

New Holland introduceert CH maaidorserserie

New Holland maakt deze zomer bekend een nieuwe maaidorserserie aan zijn gamma toe te voegen, de CH. Deze letterafkorting staat hier voor Crossover Harvesting.

Hybride

Eigenlijk is dit een hybride dorssysteem dat gebruikt maakt van een gekende, conventionele dorstrommel én van 2 rotors om het resterende graan uit te dorsen. Deze techniek heeft 2 voorname pluspunten, namelijk capaciteit en veelzijdigheid.

Optimaal werk

Doordat er 2 dorsprincipes gebruikt worden in één machine kan de chauffeur de maaidorser zo afstellen dat er een optimale graan- en strokwaliteit is. Er zijn namelijk meerdere machine-instellingen die gewijzigd kunnen worden. Tegelijk is dit ook de mogelijkheid om de dorser af te regelen volgens de heersende omstandigheden en volgens verschillende gewassen.

Meer capaciteit

Volgens de fabrikant moet het Crossover Harvesting-concept 25% meer doorvoer van materiaal door de maaidorser en dus ook meer capaciteit mogelijk maken. Deze vergelijking wordt gemaakt ten opzichte van de conventionele trommelmaaidorsers.

Ook de capaciteit van het Triple-Clean reiniginssysteem is afgestemd op het hoge dors- en afscheidingsvermogen. De reinigingscapaciteit is met maar liefst 15% verhoogd, door toevoeging van een extra cascade (watervalsysteem) in het midden van het voorbereidingsvlak. Dankzij de kruisvijzel met dubbele spiralen, die het graan sneller naar de elevator brengt, wordt de doorvoer verhoogd en de capaciteit nog verder verbeterd.

Lees nog meer van de nieuwe CH maaidorser op: https://www.landbouwleven.be/8659/article/2020-08-06/new-holland-introduceert-ch-maaidorserserie

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend