Info

New Holland toont prototype T7 Methane Power LNG

New Holland Agriculture onthulde eerder deze maand het prototype van de T7 Methane Power LNG. Dat is een door LNG aangedreven tractor die ontwikkeld is om te voorzien in de groeiende vraag naar machines met hoog vermogen die uitstekende prestaties combineren met lagere emissies en bedrijfskosten. Met een 270 pk-model genereert de T7 Methane Power LNG hetzelfde vermogen en koppel als een gelijkwaardige dieseltractor.

Prototype van T7 Methane Power LNG

New Holland zal met haar LNG-oplossing de autonomie van haar huidige methaanproducten meer dan verdubbelen, terwijl de duurzaamheid van het landbouwbedrijf ook toeneemt. Dit is mogelijk doordat met gebruik van vloeibaar methaan 4 keer zoveel brandstof kan worden opgeslagen dan met gebruik van gecomprimeerd gas (CNG). Daardoor neemt de autonomie van de tractor enorm toe, zelfs wanneer de tractor voor vermogensintensieve toepassingen wordt gebruikt.

Meer autonomie en meer vermogen

De beste oplossing om emissies en kosten te verlagen, die momenteel op de markt verkrijgbaar is, is natuurlijk gas, en dan vooral biomethaan, volgens New Holland. Zij weten ook dat autonomie heel belangrijk is. Daarom is dat al verbeterd op de bestaande T6 Methane Power-tractor. Als aanvulling of uitbreiding werd nu dus de nieuwe T7 Methane Power LNG voorgesteld. Deze biedt een hoger vermogen en toegenomen autonomie.

Next-gen vormgeving

Voor het ontwerp van het prototype werd een ‘next-gen’ vormgeving door New Holland gecombineerd met de klassieke esthetica van het merk, met een ‘Clean Blue’-kleur, krachtige ledachterlichten met geïntegreerd kenmerkend New Holland-blad, een verlicht blad in de C-stijl, glanzende zwarte wielen en voorspatborden met speciale Clean Blue-accenten. Het luchtkoepelvormige dak van de cabine loopt over de hele lengte en biedt een beter zicht en een beter ruimtegevoel.

Tim Decoster
Previous ArticleNext Article

Send this to a friend