Info

Agritechnica 2022 reikte 17 medailles uit

DLG, de organisator van Agritechnica, maakte in aanloop naar hun beurs de winnaars van de Agritechnica Innovation Awards bekend.

164 inzendingen, 17 bekroningen

164 inzendingen werd beoordeeld en dit leidde tot de uitreiking van 1 gouden medaille en 16 zilveren.

Gouden Nexat systeemtractor

De gouden medaille werd toegekend aan de systeemtractor van Nexat. Dit is eigenlijk een werktuigendrager die gebruikt kan worden voor alle werkzaamheden in de gewasproductie, van grondbewerking en zaaien tot gewasbescherming en oogstwerkzaamheden. De machines worden niet getrokken maar gedragen door de Nexat systeemtractor. Er is een versie ontworpen die de bodem over een breedte van 12 m kan bewerken. Een groot gedeelte van het veld wordt dus niet bereden, maar volgens beddenteelt bewerkt. Dat resulteert in een hoog opbrengstpotentieel met een goede bodem- en milieubescherming.

Opmerkelijk is dat ook de cabine draaibaar is opgesteld, zo is er steeds goed zicht op het werk én kan de machine in de lengterichting zich over de weg verplaatsen met de cabine op kop.

Lees het verhaal van de 16 zilveren medailles via deze link: https://www.landbouwleven.be/12507/article/2021-12-07/1-gouden-medaille-16-zilveren-op-agritechnica-2022

Tim Decoster
Previous ArticleNext Article

Send this to a friend