Info

Agritechnica 2022 gaat niet door

Vanwege de verslechterende pandemische situatie en de huidige officiële voorschriften, wordt niet langer voldaan aan de voorwaarden voor het houden van een toonaangevende landbouwmachinetentoonstelling, aldus DLG, de organisatie achter Agritechnica.

Verplaatsing naar 2023

DLG annuleert de komende beurs van 27 februari tot en met 5 maart 2022. De volgende editie staat nu gepland van 12 tot 18 november 2023 in Hannover (D).

Gezien de coronapandemie, het snel stijgende aantal gevallen wereldwijd en de daarmee samenhangende reisbeperkingen, evenals officiële voorschriften, heeft de DLG (Duitse Landbouwvereniging) geconcludeerd dat niet langer wordt voldaan aan de voorwaarden voor het organiseren van ‘s werelds toonaangevende landbouwmachinebeurs. De gezondheid en veiligheid van bezoekers, exposanten, partners, leden en personeel heeft in deze situatie de hoogste prioriteit.

Agritechnica Innovation Award

“De beslissing om Agritechnica te annuleren is bijzonder moeilijk voor ons, omdat veel bedrijven zich specifiek op de beurs hebben gericht om hun innovaties te presenteren”, zegt Freya von Czettritz, projectmanager van Agritechnica. “Hoewel Agritechnica volgend jaar niet zoals gepland in Hannover kan plaatsvinden, blijft het een kans om ons te concentreren op de innovaties in de landbouwmachine-industrie.

Daarom hebben we, zoals gepland, de winnaars van de toonaangevende innovatieprijs voor internationale landbouwmachines bekend gemaakt. Onze dank gaat uit naar de DLG Innovation Commission, die één gouden en 16 zilveren medailles heeft toegekend voor uitzonderlijke innovaties.

DLG-Connect

De aanvullende digitale aanvulling op Agritechnica, die in november 2021 werd gelanceerd, blijft zoals gepland beschikbaar op het digitale platform DLG-Connect (www.dlg-connect.com) tot eind maart 2022. Bezoekers van het platform hebben de mogelijkheid om gratis te leren over het huidige aanbod en informatie van fabrikanten van landbouwmachines, evenals om deel te nemen aan digitale evenementen en om te netwerken met bedrijven en boeren.

Tim Decoster
Previous ArticleNext Article

Send this to a friend