Info

Vervaet Connect ook op bestaande machines mogelijk

Vervaet maakt het mogelijk om alle Beet Eater- en Q-serie-rooimachines en Hydro Trike (XL)-modellen met het Vervaet Connect-telemetriesysteem uit te rusten.

Sinds 2022 zijn alle zelfrijdende bemesters en rooimachines af fabriek uitgerust met Vervaet Connect. Dit systeem maakt het mogelijk om zowel realtime als historische machinegegevens op afstand uit te lezen via het online portaal MyVervaet. Daarnaast kunnen opbrengst- en afgiftekaarten worden uitgelezen en geëxporteerd.

Minder stilstand, minder kosten

Gebruikers van een Beet Eater 617 (vanaf bouwjaar (bj) 2011), Beet Eater 625 (vanaf bj. 2010), Q-serie of Hydro Trike (bj. 2016 – 2019) kunnen nu tijdelijk kiezen voor een upgrade van hun machine. Dankzij Vervaet Connect kunnen machinedata op ieder moment worden opgehaald. Dit maakt de dagelijkse inzet ervan eenvoudiger en brengt rust binnen het bedrijf. De machine-efficiëntie neemt toe, terwijl stilstand tot een minimum wordt beperkt en de kosten dalen. Directeur Jonathan Hoekman: “Door de Connect-optie ook op bestaande machines aan te bieden komen we tegemoet aan de vraag van veel klanten om ervaring met het systeem op te kunnen doen en om de voordelen voor hun bedrijf te ervaren.”

Touchscreenterminal

Voor het gebruik van Vervaet Connect met de Remote Screen-optie – voor hulp op afstand – is een nieuwe touchscreencomputer vereist in de cabine. Deze is leverbaar in een variant van 10 of 12 inch. Gebruikers kunnen tijdelijk gebruikmaken van een scherp actietarief om hun terminal om te ruilen en om daarbij optioneel ook Vervaet Connect uit te proberen. Hoekman: “We zijn ervan verzekerd dat Vervaet Connect een toevoeging voor iedere machine en iedere gebruiker is. Dit jaar werken we hard aan de verdere verbetering van het systeem. Alle premiumfuncties zijn daarom in 2023 voor iedereen toegankelijk.”

Twee uitrustingsniveaus

Er zijn 2 verschillende licenties beschikbaar voor Vervaet Connect. Bij Connect Essential beschikt de eigenaar over het realtime volgen van de machine, over het uitlezen van de operationele status (zoals snelheid, motorvermogen, brandstofverbruik en bewerkte hectaren), over service-informatie (brandstof- en DEF-niveau, machine-uren) en eventuele over waarschuwingen bij een storing. Connect Premium voegt daar het importeren en exporteren van perceeldata aan toe middels een koppeling met bijvoorbeeld Dacom Cloudfarm, MyJohnDeere of Agrarmonitor. Daarnaast kunnen historische machinedata worden opgevraagd en rapporten worden opgesteld op basis van klant, perceel, machine of tijdsperiode.

Vervaet/AV

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend