Info

Terug een fysieke Aardappeldemodag in Westmaas (NL)

Elke 2 jaar organiseren de Universiteit van Wageningen en de Nederlandse Aardappelorganisatie (NAO) de Aardappeldemodag. Na een digitale editie omwille van Covid-19 in 2020 is er dit jaar terug een fysieke manifestatie op 31 augustus in Westmaas (NL).

Ontmoetingsplaats

De Aardappeldemodag is dé tweejaarlijkse Nederlandse ontmoetingsplaats van de aardappelsector en richt zich op de gehele aardappelketen. Telers, handel, verwerkers en veel andere bedrijven die actief zijn in de aardappelsector in binnen- en buitenland komen naar de Aardappeldemodag in Westmaas om elkaar te ontmoeten en om elkaar te informeren over de nieuwste ontwikkelingen.

Succesformule behouden

Op 31 augustus 2022 wordt de volgende Aardappeldemodag opnieuw fysiek georganiseerd, waarbij naar verwachting rond de 8.000 bezoekers worden verwelkomd in Westmaas (NL). Net zoals voorgaande edities wordt ook nu de succesformule met gratis toegang en parkeren behouden net als de mix van livedemonstraties en gezellige binnen- en buitenstanden.

Dit evenement is gedurende de jaren gestaag gegroeid, zowel in bezoekersinteresse als in aantal standhouders, waardoor het een vaste plaats heeft bekomen in de sector. Het locatieterrein ligt op zo’n 50 km van de grensovergang met de E19 in Loenhout. Daardoor komen er ook heel wat Belgen naar de Aardappeldemodag.

Gratis aanmelden

Via de website www.aardappeldemodag.nl kan men zich gratis aanmelden voor een toegangsbewijs. Een ticket is gratis en registreren is zo gebeurd, maar het is wel verplicht. En het scheelt u ook wachttijd bij de inkom. Registreert u niet vooraf of heeft u niet de mogelijkheid om te printen? Bij de ingang wordt u verder geholpen. Dit levert wel een paar minuten wachttijd per persoon op.

Dit evenement wordt georganiseerd op het terrein van Proefbedrijf Westmaas. Dit ligt in de Hoeksche Waard, zo’n 20 km onder Rotterdam. Als adres voor het navigatietoestel kan Groeneweg 3, 3273 LP Westmaas ingegeven worden. De openingstijden zijn van 10 tot 19 uur.

Programma

Lees meer over het Jonge Boeren Programma, het WUR paviljoen en de presentaties in de lezingenhal, kortom het programma van de dag via: https://www.landbouwleven.be/14569/article/2022-08-25/terug-een-fysieke-aardappeldemodag-westmaas-nl

Tim Decoster
Previous ArticleNext Article

Send this to a friend