Info

Nieuwe transporttank bij Fliegl

Omdat men bij het transport van drijfmest en digestaat steeds vaker langere afstanden aflegt, heeft Fliegl een nieuw transportvoertuig ontwikkeld: de 3-assige oplegger STF 30000 Truck Line TOP.

Door de speciale constructie van de tank uit roestvrij staal (RVS) en het onderstel uit fijnkorrelstaal komen we in de standaard uitvoering van 30.000 l tankinhoud slechts bij een gewicht van circa 5.900 kg.

Wendbaar en comfortabel

Zeer belangrijk bij een transportvat is de wendbaarheid en het rijcomfort. Daarom is het voertuig standaard uitgerust met luchtvering en schijfremmen en is de laatste as voorzien van een vergrendelbare meegestuurde as. De eerste as heeft een liftas en een wegrijhulp (kortstondig opheffen van de as bij het wegrijden).

Vullen kan via een Vogelsang-verdringerpomp met een capaciteit van 6.000 l per min en een 180° zwenkbare aansluitbuis van 6” met een snelkoppeling of via een externe pomp. Daarom is er standaard een pneumatisch gestuurd schuifdeksel van 700 x 700 mm voorzien bovenop de tank.

Aanzuigtrechter

Voor het lossen is er naar wens een 8” of 10” aanzuigtrechter achteraan de tank voorzien, zodat de mesttank op het veld zichzelf kan vullen. Bij gebruik van een veldrandcontainer kan er gebruikgemaakt worden van een zwenkbare 6” overlaadbuis met een lengte van 7 meter, desgewenst uitgerust met een draadloze afstandsbediening.

Ludo Pauwels
Previous ArticleNext Article

Send this to a friend