Info

Nieuwe schudders bij Krone

Met 4 nieuwe getrokken cirkelschudders breidt Krone zijn Vendro-programma uit met werkbreedtes tussen 9 m en 11,20 m. Onder de naam Vendro T 900, Vendro T 1020 en Vendro T 1120 (allemaal met tweepuntsbevestiging) en de Vendro C 1120 (met dissel of driepuntsbevestiging) zijn de nieuwe schudders komend seizoen verkrijgbaar.

OptiTurn

Alle nieuwe Vendro-modellen zijn standaard met de Krone OptiTurn schuddertanden en tandarmen uitgerust. Door een dicht bij de schuddertand lopend wiel in combinatie met de gepatenteerd gebogen Krone OptiTurn-schuddertand werken de machines met een optimale bodemaanpassing. Tegelijkertijd staat de driedimensionaal gevormde Krone OptiTurn-schuddertand voor een zeer schone gewasopname en maximaal schudbeeld van het gewas.

Een verder pluspunt van het Krone OptiTurn-concept is, dat de schudder zowel voor gewoon schudden als voor het kantschudden gebruikt kan worden. De schudhoek wordt heel simpel zonder gereedschap via 4 posities ingesteld voor de gewenste schudhoek.

Comfort

Dankzij het dubbelwerkend systeem gaat het uitklappen van de schudder, en het rijwerk van transport- in werkstand snel door een volgordeschakeling, dat betekend dat foutbedieningen niet mogelijk zijn en het ontgrendelen van de boom met een trekkabel vervalt.

Wat ook opnieuw ontwikkeld werd is het transportonderstel van de schudder, dat nu niet alleen meer bodemvrijheid biedt in de transportstand, maar ook een kortere opklaptijd heeft als voorheen.

Kantschudden

Strandaard zijn de nieuwe Vendro-modellen met een hydraulisch verstelbare kantschudinrichting uitgerust; deze is gemakkelijk vanuit de trekker te bedienen. Door een centrale hydrauliekcilinder aan de kantschudinrichting worden de loopwielen versteld. De comfortabele en traploze verstelling van de richting van de wielen naar links en rechts maakt bergopwaarts schudden mogelijk en gaat tegelijkertijd hellingsdrift actief tegen.

Zoals bij alle schudders gebruikt Krone ook bij de aandrijving van de nieuwe Vendro een compleet mechanische aandrijflijn. Onderdelen van de aandrijving zijn de hoofdaandrijving met vrijloop, aandrijfassen, onderhoudsvrije Octo-Link-vingerkoppelingen en hermetisch afgesloten element-aandrijving, die onderhoudsvrij zijn.

Vendro C 1120 (Plus)

De nieuwe Vendro C 1120 bied nieuwe aankoppelingsmogelijkheden: Standaard is de schudder uitgerust met een dissel en trekoog (40 mm) voor de boven- en ondertrekhaak, optioneel met kogelkoppeling 80 mm of bevestiging in de zwaaihaak. Bij de variant Vendro C 1120 Plus is de machine met driepuntsbok uitgerust.

Krone
Previous ArticleNext Article

Send this to a friend