Info

Nieuwe Kuhn bandhark

Kuhn breidt zijn gamma bandharken uit met de lancering van het frontaal gemonteerde Merge Maxx 440 F-model. Deze machine oogst ruwvoer met zo weinig mogelijk verontreiniging.

Minder vervuiling en de afwezigheid van zand in het gewas worden vaak gevraagd door de gebruikers van bandharken.

De Merge Maxx 440 F is een aanvulling op de modellen Merge Maxx 760, 950 en 1090. Het is een frontaanbouwmodel dat alleen of in combinatie met één van de voornoemde modellen of met een rotorhark kan worden gebruikt.

Frontaanbouw

De Merge Maxx 440 F is uitgerust met een ongeveer 1 m breed tapijt om het transport van het gewas en de vorming van het zijdelingse zwad te optimaliseren. De spanning van het tapijt wordt zonder gereedschap centraal ingesteld. De pick-upbreedte is 3 m met een zwad van ongeveer 1,40 m. Het zwad kan aan 1 of 2 zijden worden gelegd. Met het tweezijdig gesplitst/verdeeld afleggen, ongeacht de achterste machine, heeft het centrale zwad dat aan de achterkant wordt gevormd een zeer homogene vorm en dichtheid.

Bodemvolging

Dankzij een op kogelgewrichten gemonteerde pendelschommel van +/- 10° kan de machine de pieken en dalen van het terrein volgen. Voor een perfecte stabiliteit bij het draaien, in bochten en op de weg, vergrendelt een tuimelschakelaar het pendelmechanisme effectief en automatisch wanneer de machine wordt opgetild. De constante hydraulische ontlasting beschermt ook de graszode.

Tot slot geleiden 2 grote roterende glijschotels de machine om beschadigingen op de grond te voorkomen en om de gewasmat te beschermen wanneer de trekker zijwaarts beweegt bij het draaien.

Bestuurderscomfort

De werkmodus, de tapijtsnelheid en de zwadvorming kunnen rechtstreeks vanuit de trekkercabine worden ingesteld, zonder dat de bestuurder hoeft uit te stappen.

Een werkdrukmeter wordt in het gezichtsveld van de bestuurder geplaatst om hem te waarschuwen voor elke abnormale drukopbouw in de machine.

De achterste afdekking van het afvoerkanaal is gemaakt van doorschijnend materiaal en zorgt ook voor zichtbaarheid van de gewasstromen tijdens de werking.

Lees het volledige verhaal via: https://www.landbouwleven.be/13779/article/2022-05-12/nieuwe-kuhn-merge-maxx-440-f

Kuhn
Previous ArticleNext Article

Send this to a friend