Info

Nieuwe Hoftrac 1190e bij Weidemann

Als je in binnenruimtes en tijdens werkzaamheden emissies van CO2, lawaai en roetdeeltjes wil vermijden, dan kun je dat nu doen met de nieuwe, volledig elektrische 1190e wiellader van Weidemann.

Drie accutypes

Bij de nieuwe Hoftrac 1190e is er keuze uit 3 onderhoudsvrije lithium-ionaccu’s: de standaard is 14,1 kWh, optioneel verkrijgbaar zijn 18,7 kWh of 23,4 kWh. Een lader van 3 kW is standaard ingebouwd. Optioneel kan een tweede lader van 3 kW gekozen worden om het laadvermogen op te voeren tot 6 kW. Dit is met name bijzonder geschikt om bij de middelgrote en grote accu een snelle laadtijd te bereiken.

Twee elektromotoren

In de machine worden 2 gescheiden elektromotoren gebruikt: één voor het aandrijfsysteem (6,5 kW) en één voor de aandrijving van de werkhydrauliek (8,5 kW). Daardoor wordt het energieverbruik geminimaliseerd, omdat het motorvermogen alleen wordt gevraagd als dit ook werkelijk nodig is.

De traploze verstelling van de oliehoeveelheid maakt het mogelijk om aanbouwdelen met hydraulische continufunctie te gebruiken. Daardoor kan de oliehoeveelheid op het betreffende aanbouwdeel afgestemd worden.

Cabine

Voor de nieuwe Hoftrac 1190e zijn er diverse bestuurderscabines verkrijgbaar, aangepast aan verschillende inzetmogelijkheden: een vast dak en een inklapbaar dak voor lage doorgangen. Het zicht rondom de machine is gebaseerd op de diepgetrokken ruiten, op een royale dakuitsparing en op een verkorte en afgeschuinde achterkant van de machine.

Weidemann
Previous ArticleNext Article

Send this to a friend