Info

Nieuwe getrokken wikkelaar bij Krone

Krone introduceert een nieuwe getrokken wikkelaar voor ronde balen, de EasyWrap 165 T. Deze wikkelt balen met een diameter van 1 m tot en met 1,65 m of tot 1.650 kg.

Hoge capaciteit

Krone geeft aan dat er een heel hoge wikkelcapaciteit is door het hoge toerental van de wikkelarmen (tot 40 omwentelingen/min). Via Isobus wordt de machine vanuit de tractorcabine bediend. Belangrijke functies, bijvoorbeeld het wisselen van de folierol, kan ook op de wikkelaar worden bediend.

Hydraulisch gestuurde dissel

De getrokken wikkelaar heeft een zwenkbare aanbouwbok en hydraulisch bediende dissel. Met deze laatste wordt de machine van transport- naar werkstand gezet, maar ook kan er perfect aangestuurd worden om de baal zo ideaal mogelijk op te nemen.

De wikkeltafel bestaat uit vier zeer sterke geweven banden, die een uitstekende rotatie bij elke baalgrootte en elk gewicht verzekerd. De baal ligt diep en kantelveilig in een kom en wordt door vier geleidingsrollen aan de zijkanten op zijn plaats gehouden. Via een signaalplaat aan de wikkeltafel wordt het wikkelproces automatisch gestart. Er wordt gewikkeld met 750 mm brede folie rollen, die standaard naar keuze met 55% of 70% kan worden voorgestrecht.

Getrokken en gedragen variant

De baal kan in stilstand of tijdens het rijden worden afgelegd. De wikkeltafel kantelt dan naar achteren om de baal zacht af te leggen; een valmat beschermt de folie tegen beschadiging door stoppels.

Van deze getrokken wikkelaar introduceerde Krone vorig jaar de gedragen versie.

Krone – TD
Previous ArticleNext Article

Send this to a friend