Info

Nieuwe Amazone getrokken UX Super veldspuiten

Amazone breidt de familie UX getrokken veldspuiten uit met de typen UX 7601 Super met 8.000 l en UX 8601 Super met 9.000 l werkelijke inhoud. Dankzij het compacte machineontwerp combineren de nieuwe modellen een tankinhoud tot 9.000 l en een spuitboombreedte tot 42 m met de goede wendbaarheid en hoge stabiliteit van een enkelassige veldspuit.

Met een volledig nieuwe frameconstructie dichten de nieuwe modellen het gat tussen de voorheen grootste enkelassige Amazone veldspuit met 6.200 l en de tandemveldspuit met 11.200 l.

Maximaal volume in compacte en wendbare vorm

Het nieuw ontwikkelde frame van de UX 7601 Super en UX 8601 Super gaat als een doorlopend geheel van de wielas rechtstreeks naar de standaard onderaankoppeling. De naar voren aflopende framevorm maakt een ideale gewichtsverdeling van de veldspuit mogelijk. Het zwaartepunt van het nieuwe frameconcept ligt bijzonder laag. Hierdoor wordt een hoge mate van stabiliteit gegarandeerd. Tegelijkertijd heeft het frame een hoge bodemvrijheid. Dankzij het frame uit één stuk zonder aparte dissel heeft de nieuwe UX Super een relatief laag eigengewicht en een hoog draagvermogen.

Spuitboom en pompen

De Super-L3-spuitboom met 39, 40 of 42 m werkbreedte is beschikbaar voor de 2 nieuwe UX types. Deze zijn standaard uitgerust met de actieve spuitboomgeleiding ContourControl en de actieve dansonderdrukking SwingStop.

De roercapaciteit bij de grote tankvolumes worden verzekerd door 2 krachtige zuigermembraanpompen met 250 l/min (spuitpomp) en 350 l/min (roerpomp). De spuitpomp en de roerpomp kunnen zowel met een aftakas als hydraulisch worden aangedreven.

SmartCenter

Naast de grote capaciteit, richten de 2 nieuwe UX Super-modellen zich ook op het ontlasten van de bestuurder. Het SmartCenter-instelcentrum met het complete bedieningspaneel is veilig verborgen onder de afdekking aan de linkerzijde van het voertuig. Ook de 60 l vulmengbak is hier ondergebracht.

High Flow+

Om toch een effectieve toepassing met voldoende spuithoeveelheid bij zeer grote werkbreedtes en tegelijkertijd hoge werksnelheden te garanderen, kunnen de UX 7601 Super en UX 8601 Super worden uitgerust met het optionele HighFlow+ systeem. De intelligente regeltechniek maakt het mogelijk dat beide pompen kunnen worden gebruikt voor het spuiten en toch een hoog roercapaciteit beschikbaar is voor een homogene spuitvloeistof.

TD
Previous ArticleNext Article

Send this to a friend