Info

Nieuwe Fusion 4-perswikkelcombinatie

Het Ierse McHale brengt een nieuwe reeks perswikkelcombinaties uit, de Fusion 4-serie. Naast een standaardversie bevat deze ook een Pro- en Plus-uitvoering met filmbinding.

Bij het ontwerp van de nieuwe Fusion 4-reeks waren gebruiksvriendelijkheid en -comfort de uitgangspunten. Alle nieuwe modellen beschikken over talrijke nieuwigheden, terwijl de Pro- en Fusion-uitvoeringen Isobus-compatibel zijn om het hoogste niveau van gebruikersvriendelijkheid en machineprestaties te bieden.

Door de Profi-Flo-opraper is de doorvoercapaciteit verhoogd. Daarnaast is er een hogere baaldichtheid en een snellere wikkelsnelheid.

Profi-Flo-pick-up

McHale heeft gewerkt aan een nieuwe pick-up, die in alle oogstomstandigheden sneller het gewas opraapt en die een betere gewasstroom garandeert. Het nieuwe taps lopend doorvoerkanaal bevordert de gewasdoorstroom van de opraper naar de rotor tot in de perskamer. Zo kan men de gewasdoorvoer en dus de capaciteit verhogen. Om het onderhoud te reduceren zijn alle Profi-Flo-oprapers voorzien van een sterkere aandrijflijn om piekbelastingen op de aandrijfkettingen te verminderen en om de levensduur te verhogen.

Gebruikers kunnen kiezen uit een opraper met 5 tandbalken met curvebaan of optioneel over de versie met 6 tandbalken, zonder curvebaan, die breder is uitgevoerd. Na de opraaptanden zijn er diverse vernieuwingen doorgevoerd om een betere gewasstroom te realiseren.

De opraper heeft een ‘adaptieve’ functie, die de opnameruimte automatisch aanpast in de hoogte om in te spelen op de veranderingen in de gewasstroom volgens lichte, zware of onregelmatig gevormde zwaden. Een betere gewasopname en -doorvoer zorgen voor minder blokkeringen.

1.000 tpm tandwielkast

Alle Fusion 4-machines beschikken standaard over tandwielkast van 540-toeren per minuut (tpm). In optie is een 1.000 tpm versie beschikbaar, die enkele voordelen biedt. Door het hoger aftakastoerental, daalt het koppel. Dit reduceert korte, zware piekbelastingen op de aandrijflijn. 10 % meer capaciteit, verminderd risico op blokkage en meer doorvoer zijn het gevolg daarvan. Doordat de motor van de tractor op minder hoge toeren draait, wordt een brandstofbesparing gerealiseerd.

Andere vernieuwingen

De McHale Fusion 4-reeks is voorzien van vet- en oliesmeersystemen die beurtelings worden aangestuurd. Dit zorgt voor een continue en regelmatige smering.

Een bredere net- of folierem is gemonteerd op alle Plus-uitvoeringen, waardoor er 25 % meer voorstrek bereikt kan worden. Dat is vooral handig bij het werken in koudere omstandigheden. Een klein bedieningspaneel is achteraan de Pro- en Plus-uitvoeringen toegevoegd, waarmee de bestuurder enkele machinefuncties kan aansturen.

Alle versies uit de nieuwe Fusion 4-reeks bereiken nu een hogere persdichtheid. Daardoor worden betere en strakkere balen gevormd.

De Pro- en Plus-versie hebben bijkomende werklampen die vooral nuttig zijn wanneer de net- of folierollen vervangen moeten worden.

Opties

De Fusion 4-machines kunnen met een ruime optielijst voorzien worden, zoals: messenschakeling, balenkantelsysteem, vocht- en weegsysteem. De Pro- en Plus-uitvoering zijn standaard Isobus-compatibel. Daardoor kunnen ze aangekoppeld worden aan iedere tractor die met deze functionaliteit is voorzien en kunnen ze met de eigen bedieningsterminal van de tractor aangestuurd worden.

Als de gebruiker ervoor kiest om een niet Isobus-compatibele tractor te gebruiken, kan hij toch nog een Isobus-compatibele McHale-machine gebruiken door een bedieningsscherm te kiezen dat daarvoor geschikt is.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend