Info, Nieuws

Nieuwe Bogballe bediening voor precisielandbouw

Met de Calibrator Totz bedieningscomputer laat Bogballe zien dat ze mee zijn met precisielandbouw. Volautomatische calibratie, sectiecontrole via GPS en gebruik van applicatiekaarten zijn voor de hand liggende functies in het pakket. Volgens Bogballe kan met deze nieuwe computer nog beter worden gestrooid om de gewasstand en -groei te optimaliseren.

 Volledig automatische kalibratie

De volautomatische hoeveelheid kalibratiefunctie verzekert dat de gewenste hoeveelheid welke in het veld moet worden verstrooid, ook daadwerkelijk wordt verstrooid. Een toedieningskaart of een gewassensor geeft nu aan dat de hoeveelheid kunstmest moet worden gevarieerd. De weegtechniek is hiervoor geschikt, aangezien deze kilo’s meet en vertaald naar kg/ha. De rechter-en linkerkant van de strooier kunnen zelfs ook separaat met verschillende hoeveelheden werken, aldus Bogballe.

 Snellere respons en grotere precisie

Met nieuwe algoritmen biedt Calibrator Totz een nog snellere kalibratie dan voorheen. Nog beter en preciezer strooien in de geren en kopakkers in combinatie met kantstrooien. En als de strooier is uitgerust met de optionele uitrusting Section Control Dynamic kan het strooisysteem in de hoeken van het veld met piekfijn afgestemde overlapping strooien.

Geavanceerde diagnostiek controleert de strooier

Calibrator Totz bevat een geavanceerd bewakingssysteem dat de elektronische functies van de strooier kan diagnosticeren. De diagnose wordt continu uitgevoerd, zowel bij het inschakelen van de Totz als tijdens het strooien. Als het systeem bijv. een bedieningsfout detecteert, informeert de Totz de gebruiker direct op het display.

Grondig testen voor lancering

Calibrator Totz is gedurende 9 maanden voor de lancering grondig in de praktijk getest. Tegelijkertijd heeft de monitor intensieve laboratoriumtesten ondergaan met onder meer trillings-, koude- en hittebelastingstesten. Voor klanten die meer van Isobus-oplossingen houden, kan Bogballe ook dergelijke strooiers met vergelijkbare functionaliteit leveren.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend