Info

Nieuwe 6 TTV-tractorserie

De Deutz-Fahr-serie 6 TTV breidt uit met 4 nieuwe modellen binnen het vermogensbereik van 192 tot 230 pk. Meer bestuurderscomfort, betere brandstofefficiëntie en lagere onderhoudskosten zijn de kenmerken van de nieuwe serie.

Lagere kosten

Aan die lagere onderhoudskosten komt Deutz-Fahr door de motorolie pas om de 1.000 uur te verversen en de vloeistof voor transmissie en hydrauliek pas om de 2.000 uur. Dit kan de fabrikant realiseren door de nieuwe TTV-transmissie en het CleanOil-hydraulisch systeem.

De nieuwe TTV-transmissie biedt een topsnelheid tot 60 km/u bij een motortoerental dat lager ligt dan 1.800 omw/min. 40 km/u wordt behaald bij minder dan 1.200 omw/min.

Uitgebreide hydraulische configuraties

De nieuwe Serie 6 biedt verschillende hydraulische configuraties. Het Clean Oil hydraulisch circuit is onafhankelijk van de transmissieolie voor een maximale levensduur. Load Sensingsystemen zijn verkrijgbaar met verschillende pompopbrengsen tot 210 l/min. Tot 90 l uitneembare olie is beschikbaar.

De fronthefinrichting met een capaciteit van 5.450 kg kan worden gekoppeld aan de DualSpeed PTO- voorzijde, zodat de bestuurder het toerental kan wijzigen van 1.000 naar 1.000 ECO.

Comfort

De MaxiVision 2-cabine die op de nieuwe Serie 7 en 8 van Deutz-Fahr wordt gebruikt is ook beschikbaar op de Serie 6. Deze cabine heeft nieuwe functies zoals een veelzijdig montagesysteem voor extra monitors, actieve klimaatregeling en nieuwe pneumatisch geveerde stoel die 23 graden kan draaien.

TIM

De Serie 6 TTV tractoren zijn ook klaar voor ‘TIM’, een afkorting die staat voor tractor implement management. De communicatie in 2 richtingen tussen de tractor en het werktuig maakt het mogelijk om bepaalde tractorfuncties automatisch aan te sturen om de efficiëntie en de kwaliteit van het werk verder te verbeteren.

Via XTEND kan de iMonitor het scherm draadloos overdragen op externe tablets. Daardoor heeft de bestuurder een beter overzicht en kan hij aanpassingen aan werktuigen verrichten buiten de cabine, terwijl hij gebruikmaakt van Isobus UT op de tablet.

Veiligheid

De nieuwe Serie 6 TTV heeft toonaangevende veiligheidsvoorzieningen. Dankzij het intelligente Dual Mode hydraulische aanhangerremsysteem kan de tractor aan aanhangers die gecertificeerd zijn volgens de Mother Regulation en aan vroegere aanhangers worden gekoppeld. Het pneumatisch remsysteem is uitgerust met aTBM (advanced trailer brake management) voor optimale remprestaties.

SDF – TD
Previous ArticleNext Article

Send this to a friend