Info

Lemken neemt Equalizer over

Familiebedrijf Lemken en de Zuid-Afrikaanse onderneming Equalizer hebben een overname-overeenkomst gesloten.

Uitbreiding

Deze overname betekent voor Lemken een enorme uitbreiding van het aanbod zaaimachines. Het productprogramma van Equalizer omvat precisiezaaimachines met maximaal 36 rijen en zaaimachines met een werkbreedte tot 24 m, waarbij de focus ligt op een minimale grondbewerking en directzaai toepassingen.

De overname zal naar verwachting in het voorjaar van 2023, zodra de officiële goedkeuringen zijn verleend, worden afgerond.

Verdere groei

Anthony van der Ley, CEO van Lemken, zegt dat het assortiment van Equalizer het zaaimachineportfolio van Lemken perfect aanvult en een belangrijke bouwsteen vormt voor verdere groei. Er is geen overlap binnen de 2 productprogramma’s. Equalizer levert oplossingen voor klanten en markten die Lemken tot nu toe niet heeft kunnen bedienen. Voor onze groeistrategie dichten de plant- en zaaimachines, ook in combinatie met de Air Carts, een gat binnen ons assortiment.

De overname biedt verder een optimale synergie, omdat naast de door Lemken ontwikkelde Delta-Row-technologie nu ook kan worden geprofiteerd van de Single-Row-technologie van Equalizer.

Familiebedrijven

Equalizer, ook een familiebedrijf, werd in het jaar 2000 opgericht in Kaapstad en heeft momenteel 180 medewerkers in dienst. Naast de eigen markt in Zuid-Afrika is Australië de belangrijkste exportmarkt voor het bedrijf. Met Lemken aan onze zijde zien we een groot potentieel voor nieuwe producten en we kijken dan ook zeer uit naar onze toekomstige samenwerking, aldus oprichter en Managing Director Gideon Schreuder. Hij benadrukt daarbij dat Equalizer een innovatieve en betrouwbare partner zal blijven voor haar klanten.

Verder ontwikkelen

Lemken staat achter deze belofte en streeft ernaar samen met Equalizer de Zuid-Afrikaanse locatie verder te ontwikkelen. Het eerste concrete project is een grote uitbreiding van de onderdelenlogistiek in 2023. Het ervaren team in Zuid-Afrika wordt volledig overgenomen.

Equalizer zal, onder leiding van het huidige management, als zelfstandige dochteronderneming worden voortgezet en ook de merknaam wordt behouden. Uiteraard zal daarnaast de expertise van Lemken op het gebied van ontwikkeling, productie en verkoop worden aangewend om de groeikoers te ondersteunen.

Tim Decoster
Previous ArticleNext Article

Send this to a friend