Info

Case IH toont toekomstvisie op autonomie en automatisering

Op de CNH Industrial Tech Days – die in december door gingen in Phoenix (VS) – toonde Case IH enkele innovaties inzake autonomie en automatisering in de landbouw.

Case IH blijft ‘ijzer’ of mechanische componenten combineren met ultramoderne technologie klinkt het bij hen. Tijdens de Tech Days lieten ze 2 nieuwe oplossingen zien voor autonomie en automatisering.

Grondbewerking

Een eerste is een onbemande, autonome oplossing voor grondbewerking waarbij Case IH voortbouwt op zijn tractor- en grondbewerkingsplatform dat het heeft opgezet in samenwerking met Raven Autonomy. Deze technologie beschikt over een detectiesysteem en maakt gebruik van AFS Soil Command.

Dit automatiseert de grondbewerking voor de beste agronomische én machinale afstelling van het werktuig. Het biedt locatiespecifieke voorschriften om iedere centimeter grond juist te gaan bewerken. Het resultaat van dit alles is een hogere productiviteit en uitgebreidere data-inzichten.

Oogstoplossing

Een tweede technologische oplossing die Case IH liet zien tijdens de Tech Days, is een bestuurdersondersteunende oogstoplossing. De functionaliteiten van tractor en maaidorser worden hierbij gesynchroniseerd. Ook hier komt de Raven Autonomy-technologie kijken om de route en de snelheid van de tractor te coördineren. Als resultaat kan de maaidorser al rijdens lossen tijdens het dorsen. De positie en rijsnelheid van de tractor wordt hierbij perfect aangestuurd door de maaidorser. De voordelen die hieruit voortvloeien zijn minder verspilling, minder vermoeidheid en efficiënter werken.

Monarch Tractor

CNH Industrial presenteerde tijdens de Tech Days een prototype van elektrische tractor, waar ook een Case IH variant van op de markt zal komen. Deze tractor werkt volgens de zero-emissie technologie en heeft autonome functies. Dit resultaat is tot stand gekomen in samenwerking met Monarch Tractor.

Wanneer voornoemde oplossingen effectief op de markt komen is nog niet gekend.

Tim Decoster
Previous ArticleNext Article

Send this to a friend