Info

Iconische Farmall viert honderdste verjaardag

Case IH startte met wereldwijde vieringen ter ere van het 100-jarig jubileum van de Farmall-tractor. Het iconische Farmall-model, een multifunctionele tractor die was voorbestemd om een revolutie teweeg te brengen in de landbouwindustrie, werd voor het eerst geïntroduceerd in 1923.

Het jubileum wordt uitgebreid gevierd uitgaande van het The One For All-concept van de Farmall. Via diverse media krijg je de kans om meer te weten te komen over de geschiedenis en de voortdurende evolutie van de Farmall.

Nog steeds een werkpaard

“In 1923 begonnen we met het ontwerpen van een tractor die paarden zou kunnen vervangen, en vandaag de dag dient onze Farmall nog steeds als werkpaard op boerderijen over de hele wereld”, aldus Scott Harris, Global Brand President bij Case IH. “Generatie na generatie is de Farmall een symbool van de moderne landbouw geweest, en we zijn verheugd om deze verhalen in de loop van 2023 opnieuw tot leven te brengen.”

Mijlpalen

Op die eeuw tijd waren er enkele belangrijke mijlpalen voor de Farmall.

In 1923 ontwerpt ingenieur Bert R. Benjamin van International Harvester het eerste Farmall-prototype. In 1931 wordt de F-Serie gepresenteerd voor landbouwers met grotere landoppervlakken. Zestien jaar na de lancering, in 1939, werd de tweede generatie ontworpen door Raymond Loewy. In 1941 introduceerde Farmall ‘s werelds eerste op diesel rijdende tractor voor rijgewassen.

In 1947 rolde de 1.000.000e Farmall van de band.

De Farmall 560, de populairste tractor in de VS, werd in 1958 geïntroduceerd. In 1971 werden de Farmall-tractoren al in 125 landen verkocht en de componenten ervan werden in 8 verschillende landen geproduceerd.

In 1974 zijn er al 5 miljoen Farmalls verkocht. Het is de eerste tractor die zo’n verkoopcijfer bereikt

Herintroductie

Met de herintroductie van de Farmall in 2003 – 80 jaar na de lancering – heeft Case IH het productenaanbod, met een vermogen van 31 tot 120 pk, nog verder uitgebreid. De geschiedenis van de Farmall wordt vandaag de dag voortgezet met meer dan 30 modellen. Deze iconische tractorserie wordt ook nog steeds verder ontwikkeld.

Deze iconische tractorserie wordt ook nog steeds verder ontwikkeld. Vandaag zijn er meer dan 30 modellen vande Farmall beschikbaar.
Deze iconische tractorserie wordt ook nog steeds verder ontwikkeld. Vandaag zijn er meer dan 30 modellen vande Farmall beschikbaar. – Foto: Case IH

“Case IH zet zich in voor een duurzame en productieve toekomst”, vervolgt Scott. “We zijn trots op de 100-jarige geschiedenis van onze Farmall en we kijken uit naar de volgende ontwikkelingsstappen van deze tractor.”

AV

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend