Info

Dezeure introduceert polyvalente zuigarm

Met de optionele zuigarm worden zowel de Bronto- als Transline-mengmesttanks van Dezeure extra flexibel in gebruik. Het aanzuigen van mengmest kan rechtstreeks uit de opslagput of via een aanzuigtrechter zonder dat de men de trekkercabine moet verlaten. Het was echter niet mogelijk om beide te combineren.

Vlotte wissel mogelijk

Daar brengt Dezeure nu verandering in. Met de nieuw ontwikkelde zuigarm met wisselsysteem kan eenvoudig en vlot gewisseld worden tussen aanzuigen door middel van een semi-flexibele buis of aanzuigen vanuit een trechter. Het wisselsysteem is voorzien van snelsluitingen die kunnen weerstaan aan de krachten die de arm tijdens de werking te verduren krijgt.

Voor het meenemen van de aanzuigtrechter voorziet Dezeure een geïntegreerde bevestiging aan de tankers.

De nieuwe, polyvalente zuigarm bestaat in 8 en 10 duims uitvoering en is voorzien van een geïntegreerde turbovuller. Deze ondersteunt de pomp tijdens het vullen door de aangezogen mest in de tank te duwen en voorkomt (deels) uitzetting van de mengmest en schuimvorming. Hierdoor kan de tank optimaal gevuld worden.

De polyvalente zuigarm werd in januari 2023 voorgesteld op Agriflanders. De eerste machines uitgerust met deze nieuwe zuigarm zullen reeds tijdens het komende mengmestseizoen ingezet worden.

Dezeure

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend