Info

EuroTier reikt gouden medaille uit aan autonome mestrobot

Van 15 tot en met 18 november gaat in het Duitse Hannover terug de internationale veehouderijbeurs EuroTier door. Naast alles wat met de brede veehouderij te maken heeft, komen ook hernieuwbare energiemogelijkheden aan bod op de beursvloer.

Active Cleaner

Eén van de gouden medaille die de beurs uitreikt gaat naar Wasserbauer voor hun Active Cleaner. Dit is een mestrobot voor paardenhouders. Op basis van artificiële intelligentie en camerasturing wordt de mestrobot naar de vaste paardenmest geleid om deze op te kuisen en af te voeren.

Transformeer de veehouderij

Het beursthema van EuroTier 2022 luidt: Transforming Animal Farming, ofwel ‘transformeer de veehouderij’.

Meer dan 1.700 exposanten uit 55 verschillende landen hebben zich aangemeld voor een beursdeelname. Er is niet enkel een beursvloer met een oppervlakte van 250.000 m2 voor de bezoeker, er worden ook heel wat presentaties en paneldiscussies gebracht. Dit alles wordt georganiseerd door de DLG (Duitse landbouworganisatie).

Productiemethoden en verdienmodellen, maar ook sociale en ecologische eisen aan de veehouderij veranderen snel in Europa en nemen wereldwijd toe. Daardoor spelen landbouwers een actieve rol in het vormgeven van hun toekomst. Dit is waar EuroTier, ‘s werelds grootste veehouderijbeurs, een internationaal platform biedt voor innovaties en mogelijke benaderingen van de sector, zodat landbouwers zich kunnen aanpassen aan de veranderende omstandigheden.

Internationaal karakter

EuroTier heeft een sterk internationaal karakter door de aanwezigheid van 1.017 bedrijven die van buiten thuisland Duitsland komen. Ongeveer 60% van de exposanten is dus van buitenlandse origine. Dit zit op hetzelfde niveau als in 2018, toen de beurs voor het laatst doorging. In 2020 werd een digitaal alternatief georganiseerd omwille van de coronacrisis.

Innovatie-awards

Maar liefst 150 wereldpremières zijn aangemeld bij de organisatie voor de ‘Innovation Award EuroTier’. Een onafhankelijke expertencommissie heeft 18 inzendingen weerhouden. Uiteindelijk zijn er 4 gouden en 14 zilveren medailles toegekend. Vele van deze innovaties zullen de toekomst richting geven inzake dierenwelzijn of werkomstandigheden op de boerderij.

Lees het volledige verhaal en de praktische details over EuroTier via deze link: https://www.landbouwleven.be/15121/article/2022-10-31/eurotier-richtinggevend-voor-de-internationale-veehouderij

Tim Decoster
Previous ArticleNext Article

Send this to a friend