Info

Deutz-Fahr tractor is toegangsicoon voor Guggenheim Museum

De tentoonstelling ‘Countryside, The Future’ in het Guggenheim museum in New York is momenteel enkel virtueel te bekijken door de coronapandemie. De Deutz-Fahr 9340 TTV Warrior voor de hoofdingang blijft er echter de aandacht trekken.

Deutz-Fahr 9340 TTV Warrior

Sinds 20 februari staat er een Deutz-Fahr 9340 TTV Warrior voor de hoofdingang van het Solomon R. Guggenheim Museum aan Fifth Avenue in New York geparkeerd. De harmonisch gebogen spatborden van deze high-tech trekker doen denken aan de rondingen van het door Frank Lloyd Wright ontworpen gebouw. Door de Covid-19-pandemie is het museum momenteel gesloten, maar de tentoonstelling Countryside, The Future is te zien op het internet via Guggenheim.org/countryside.

Aandachtstrekkers aan de ingang

De door het Gugenheim georganiseerde tentoonstelling, in samenwerking met de Nederlandse architect Remco Koolhaas en Samir Bantal, is in alle opzichten uitzonderlijk.

Een tractor op Fifth Avenue lijkt misschien absurd, maar dit is precies het effect dat architect Rem Koolhaas wil bereiken: stadsbewoners aanzetten tot nadenken over de resterende, niet-stedelijke 98 % van het aardoppervlak. De Deutz-Fahr-tractor die voor de ingang van het museum geparkeerd staat, is een echte blikvanger.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend