Info

Case IH vernieuwt tractoraanbod voor 2022

Vorig jaar vernieuwde Case IH zijn Optum tractorenreeks, daarvoor was er de vernieuwde Puma met lange wielbasis. Nu is er vernieuwing aan de onderzijde van het gamma aan de orde. Namelijk bij de Farmall, Maxxum en Puma (korte wielbasis). Tevens is er een nieuwe lijn frontladers beschikbaar.

Nieuwe Puma

De nieuwe Puma 140-175-modellen hebben een herontworpen toegangstrap met zilveren/gegalvaniseerde treden in Magnum-stijl. In de cabine is ook deze tractorserie terug bij de tijd gebracht en zijn een telefoon- en tablethouder toegevoegd net als USB-voedingspoorten. De gebruikte materialen voor de cabine zijn geüpgraded naar premium kwaliteit, net zoals in een auto met leren stuurwiel.

Maxxum

In lijn met de voorgaande Puma reeks hebben ook de Maxxum 115-150-tractoren een aantal herzieningen en verfijningen doorgemaakt (van bestuurdersomgeving tot de transmissie). Ook bij de Maxxum kan er gekozen worden uit 3 uitvoeringspakketen.

De 6-cilinder Maxxum 150, het topmodel van het aanbod, aangezien alle andere modellen uit 4-cilindertractoren bestaan, heeft 5 pk extra nominaal vermogen zonder boost gekregen om 150 pk te genereren.

Fase V-upgrade voor Farmall C

De uit 4 modellen bestaande lijn van Case IH Farmall C-tractoren (90-117 pk) krijgt voor 2022 een nieuwe motor. Deze voldoet aan de emissievoorschriften van Fase V en biedt ook een aantal andere voordelen op het gebied van prestaties en onderhoud.

De nieuwe FPT Fase V 4-cilindermotor vervangt de voorgaande Fase IIIB-motor. De nieuwe motor, de F5, heeft een grotere cilinderinhoud van 3,6 liter in plaats van de 3,4 liter van zijn voorganger. Ondanks de grotere capaciteit is de motor echter niet in omvang gegroeid.

Frontladers

Voor voornoemde tractorseries, namelijk van de Farmall C tot de Puma; ontwikkelde Case IH ook een volledig nieuwe lijn frontladers. In totaal gaat het om 27 modellen die aansluiten bij ieder tractortype of gebruikersbehoefte. Maximale hefhoogtes gaan van 3,5 m tot 4,7 m en maximale hefvermogens van 1,2 tot 2,7 ton.

Lees het volledige verhaal van de vernieuwing bij de Case IH tractoren via: https://www.landbouwleven.be/12577/article/2021-12-21/case-ih-vernieuwt-tractoraanbod-verder

Tim Decoster
Previous ArticleNext Article

Send this to a friend