Info

Case IH introduceert vernieuwde Optum tractoren

Case IH introduceert een vernieuwde generatie van zijn Optum tractoren, deze serie krijgt nu de toevoeging ‘AFS Connect’ mee. Hiermee verwijst de fabrikant naar een eerste belangrijke vernieuwing, namelijk een altijd verbonden tractor. Tweede grote nieuwigheid is de vernieuwde cabine.

De veranderingen zijn erop gericht om de werkbelasting van de bestuurder te verlichten, de efficiëntie te verbeteren, productiviteit te verhogen en de bedrijfsresultaten te verbeteren, geeft Case IH aan. Ze wijzen er op dat de primaire kenmerken van de Optum tractorserie die in 2015 werd geïntroduceerd behouden blijven, maar dat er nu een verfijnde weergave van functionaliteiten is.

Basis behouden, verfijning toegevoegd

Basiskenmerken van de Optum reeks zijn de 3 modellen met respectievelijk een nominaal vermogen van 250, 270 en 300 pk. De transmissie is de gekende continu variabele transmissie, CVXDrive.

Zichtbaar, maar dan vooral voor een kennersoog omdat het soms over details kan gaan, is de vernieuwde cabine. Hierin zijn enkele hoofdonderdelen volledig nieuw ontworpen. Case IH vond de inspiratie bij zijn grotere Magnum grootvermogentractoren. Deze zijn 2 jaar terug al geüpgraded naar de AFS Connect specificatie.

Het betreft de Multicontroller-armleuning en bijbehorende multifunctionele hendel, een grotere AFS Pro 1200-touchscreenmonitor met meer functionaliteit en een tabletachtige beeldschermweergave op de A-stijl voor het tonen van motor-/transmissiegegevens. De nieuwe tractoren zijn nu standaard uitgerust met het Case IH AFS Connect-telematicapakket, voor directe gegevensoverdracht in twee richtingen tussen tractor en online beheerportaal, real-time machinebewaking en nog veel meer.

Cabine

De nieuwe cabine biedt meer ruimte, een lager geluidsniveau en een beter zicht voor de bestuurder. Deze kan nu ook de bediening af stellen naar zijn persoonlijke wensen (te verstaan zelf functies toewijzen aan sommige knoppen naar eigen smaak). Om het interieur af te werken zijn er hoogwaardige materialen gebruikt om de bestuurder meer luxe te bieden.

Tim Decoster
Previous ArticleNext Article

Send this to a friend