Info

Agritechnica opent weldra opnieuw zijn deuren

Van 12 tot 18 november verwelkomen tijdens de Duitse landbouwmechanisatiebeurs Agritechnica opnieuw meer dan 2.600 exposanten jou op een beursterrein van 40 ha.

Mekka

Zonder twijfel blijft Agritechnica het mekka voor landbouwinnovatie, dat zowel fabrikanten als bezoekers aantrekt die op zoek zijn naar nieuwe technische oplossingen voor hun landbouwbedrijven.

Maar liefst 23 beurshallen op het ‘tentoonstellingspark van Hannover’ ontvangen binnenkort de 19de editie van deze landbouwmechanisatiebeurs, die georganiseerd wordt door de Duitse landbouworganisatie DLG. Ditmaal is gekozen voor het thema ‘Green productivity’, vrij naar het Nederlands vertaald: groene productie. De beurs wil hiermee beantwoorden aan de verwachtingen van de maatschappij inzake voedselveiligheid, klimaatverandering, biodiversiteit en uitdagingen inzake ons leefmilieu. Het beursthema staat centraal tijdens conferenties, rondetafelgesprekken en geleide beursbezoeken.

Talrijke themazones

De beurs maakt opnieuw een indeling in technische thema’s om de verplaatsingen van de bezoeker over de 23 expohallen op het beursterrein te vergemakkelijken. Enkele speciale themazones worden opnieuw ingericht en meerdere nieuwigheden zijn te ontdekken.

Tractormerken worden hoofdzakelijk verzameld in hal 8 en zijn niet meer op de buitenzone te vinden. Deze wordt volledig voorbehouden voor bosbouwmateriaal. Een nieuwe buitenzone wordt dit jaar voor de eerste maal ingericht, namelijk de zone ‘Live Area Smart Farming’. Deze wordt ingericht om demonstraties met nieuwe precisielandbouwtechnieken te houden.

Nog een nieuwe zone is de ‘Drive Experience’, ingericht aan de achterzijde van hal 27. Deze ruimte laat toe om materiaal voorzien van ‘nieuwe aandrijfvormen’ op een bescheiden circuit te testen.

Onderdelen en start-ups

In de buurt van hal 11 wordt ruimte geboden aan de zone ‘AgriFood Start-Up’. Hier hebben start-ups de mogelijkheid om hun producten en ideeën te presenteren.

Een klassieker op Agritechnica is het platform ‘Systems & Components’ in de beurshallen 15, 16 en 17. Zij worden ingenomen door ongeveer 800 exposanten die onderdelen, systemen, modules, toebehoren en andere oplossingen presenteren op het vlak van hydraulica, mechanica en elektronica.

Amper verschuivingen op beursvloer

Meer dan 2.600 exposanten uit 54 verschillende landen nemen deel aan Agritechnica 2023. Dat is nogmaals het bewijs van het internationale karakter van deze landbouwmechanisatiebeurs. Bij de verdeling van de exposanten over de verschillende beurshallen zijn maar weinig wijzigingen te melden.

Niet minder dan 218 nieuwigheden werden voorgelegd aan de Duitse landbouworganisatie DLG, om een innovatieprijs toegekend te krijgen. Daarvan is enkel New Holland beloond met een gouden medaille, naast 17 zilveren medailles.

Lees het volledige artikel via: https://www.landbouwleven.be/17873/article/2023-10-19/agritechnica-opent-weldra-opnieuw-zijn-deuren

Tim Decoster
Previous ArticleNext Article

Send this to a friend