Info

EM Benelux start als importeur in België

EM Benelux startte recent met de invoer van voermengwagens en aanschuifrobots van de Poolse fabrikant EM.

EM opereerde tot voor kort onder de naam Euromilk en is al sinds 1981 actief als producent van landbouwmachines. Inmiddels worden de producten in meer dan 30 landen verkocht. De fabrikant heeft zich toegespitst op machines rond het voeren van koeien en machines voor het bemesten met organische mest.

Eerder als Samasz

EM Benelux zal zich vooral richten op het aanbieden van voermengwagens. voeraanschuifrobots en vastemestverspreiders. Achter deze importactiviteiten zit Johan Jans. Voor hem zijn de EM-voermengwagens niet nieuw. Als importeur van Samasz zijn er al diverse EM-voermengwagens in Nederland en België geleverd in de groene Samasz-kleur. Nadat Samasz had besloten om zich volledig op zijn eigen machines te richten, is Johan Jans met EM in gesprek gegaan om de importactiviteiten op te nemen. “ Door de goede band die we al hadden, konden we vlot een goede basis leggen voor een vruchtbare samenwerking”, verklaart hij.

Voordelen

Naast een hogere efficiëntie, draagt gemengd voeren bij aan een betere algehele gezondheid van de koeien, wat resulteert in lagere dierenartskosten. De voermengwagen maakt het eenvoudig om goedkope bijproducten in het rantsoen op te nemen, waardoor de voerkosten lager worden. Dankzij de weeginrichting van de voermengwagen is precies bekend hoeveel voer wordt gegeven. “Gemengd voeren biedt een efficiënte, gezonde en kosteneffectieve manier om de dieren te voeren”, aldus Jans.

Voor meer informatie over EM Benelux en haar assortiment: www.embenelux.eu.

Tim Decoster
Previous ArticleNext Article

Send this to a friend