Info, Nieuws

Vervaet presenteert nieuwe vierwiel mestinjecteur

Vervaet gaat nu ook een vierwiel mestinjecteur bouwen, de Quad 550. De Nederlandse fabrikant wil hiermee vooral inspelen op nieuwe marktontwikkelingen.

Nieuwe marktontwikkelingen

Die nieuwe marktontwikkelingen zijn o.a. de interesse in tramline farming (vaste rijpaden), de vraag naar een wendbare machine met een tank van 20 m3 én de vraag naar een zeer krachtige zelfrijder met voornoemde tankinhoud.

Quad 550

Vervaet denkt nu met de Quad 550 een antwoord op de bovenstaande marktvragen te hebben gevonden. Doel is vooral om een machine te bouwen die wereldwijd ingezet kan worden en ontworpen is volgens het Vervaet DNA.

Geen DAF maar Volvo motor

Vervaet heeft een jarenlange en goede relatie met Nederlandse motorenbouwer DAF. Toch mag het heel opmerkelijk genoemd worden dat er nu voor Volvo gekozen wordt. Dit wordt een noodzakelijke keuze genoemd omdat DAF niet de juiste papieren (homologatie) kan leveren om de Quad 550 overal in de wereld te vermarkten. Het Zweedse Volvo kan dit wel.

De toegepaste Volvo Penta motor (13 liter, 6 cilinder) levert een vermogen van 550 pk en een koppel van 2.650 Nm (bij 1.200 motortoeren). De traploze hydraulische rijaandrijving biedt een enorm koppel tot 280.000 Nm.

De transmissie heeft Vervaet in eigen huis ontwikkeld en is gebaseerd op de transmissie die het bij zijn Hydro Trikes toepast, maar dan verdubbeld bij de Quad 550. Namelijk één aandrijving richting vooras én één aandrijving richting achteras.

Wespentaille

Het chassis van de Quad 550 is volgens een wespentaille opgebouwd zodat er ruimte overblijft om grote bandenmaten te monteren. Een beetje afhankelijk van de gekozen band, maar meestal lukt het om de totale voertuigbreedte op 3 m te houden.

Wie het volledige verhaal wil lezen van de Vervaet Quad 550 kan dit via deze link: https://www.landbouwleven.be/10098/article/2021-02-02/vervaet-presenteert-nieuwe-vierwiel-mestinjecteur

Tim Decoster
Previous ArticleNext Article

Send this to a friend