Info

Vervaet introduceert Vervaet Connect

Vervaet-machines die vanaf 2022 worden geproduceerd, zijn vanaf dan standaard uitgerust met het basis Vervaet Connect-systeem. Hierbij verzamelen sensoren gegevens over de prestaties en over de werking van de machine. Deze gegevens worden automatisch en in realtime doorgestuurd en gepresenteerd via een nieuw onlineportaal, genaamd MyVervaet (www.my.vervaet.nl).

Dataplatform

Zowel actuele als historische machinegegevens kunnen via dit gebruiksvriendelijke platform vanaf elke locatie worden geraadpleegd en dankzij de hoge mate van compatibiliteit kan de informatie worden gedeeld met en geëxporteerd naar tal van andere populaire systemen.

Verstrekkende voordelen

De voordelen van het systeem zijn verstrekkend. De eigenaar kan op elk moment alle informatie zien, wat het beheer vergemakkelijkt. Dankzij het logboek van eerdere werkzaamheden kunnen parameters zoals brandstofverbruik en prestaties worden geanalyseerd en vergeleken, en waar mogelijk worden verbeterd, waardoor de efficiëntie toeneemt en de kosten dalen. Machine-eigenaren profiteren ook van de gedetailleerde informatie, zoals de mogelijkheid om direct te zien hoeveel brandstof er in een bepaald veld is verbruikt.

Toepassingskaarten

Voor de Vervaet Hydro Trike en Quad 550 creëert het systeem toepassingskaarten in het MyVervaet-portaal, waarop de uitgereden hoeveelheid drijfmest op elk veld wordt weergegeven. Hierdoor kunnen de bemestingen worden geoptimaliseerd en kan ook zeer nauwkeurig worden geregistreerd wat waar is uitgereden, eventueel aangevuld met via NIR-sensor verkregen NPK-data.

Een optionele geïntegreerde functie presenteert opbrengstkaarten automatisch in MyVervaet. Dit kan worden overgedragen aan de klant, samen met de totale geoogste tonnage en andere belangrijke informatie.

Efficiëntie

Informatie die wordt gegenereerd door Vervaet Connect kan worden gedeeld met andere systemen om het grootste potentieel voor de eindgebruiker te realiseren en de ontwikkeling en vooruitgang van de sector te verbeteren.

Ook het service en onderhoudsbeheer wordt gestroomlijnd: eventuele foutmeldingen kunnen direct online worden opgevolgd door het serviceteam van Vervaet, vanuit Biervliet (NL). Waarschuwingen over eventuele fouten of problemen worden op het MyVervaet-portaal gesignaleerd. Dit is zichtbaar voor de klant, dealer en fabrikant.

Lees het volledige verhaal op: https://www.landbouwleven.be/13260/article/2022-03-14/vervaet-introduceert-vervaet-connect

Vervaet
Previous ArticleNext Article

Send this to a friend