Info

Uitbreiding Optum-serie bij Case IH met nieuw topmodel

Met het oog op de groeiende markt van multifunctionele tractoren met hoog vermogen, heeft Case IH een nieuw topmodel met 340 pk voor de Optum-serie geïntroduceerd.

Met de introductie van een nieuw topmodel maximaliseert Case IH het Optum-concept. Dit is er eentje van het combineren van hoog vermogen met laag gewicht.

Ondanks talloze verbeteringen is de Optum 340 CVXDrive met AFS Connect niet zwaarder dan de bestaande 300- en 270-modellen, maar biedt wel meer vermogen. De Optum 340 CVXDrive, vervaardigd bij de Case IH-fabriek in St. Valentin, Oostenrijk, is ideaal voor trek- en aftakastoepassingen, van grondbewerking en zaaien tot maaien en transport. Hij heeft nu een van de stilste cabines op de markt

Herziene CVXDrive

Het kloppende hart van de Optum 340 CVXDrive, de 6-cilinder, 6,7-liter Fase V FPT-motor, biedt vermogen en koppel voor veeleisende veld- en transporttoepassingen. Door gebruik van de Hi-eSCR2-emissiereductietechnologie beschikt hij ook over Automatic Productivity Management (APM) dat de verhouding van de CVXDrive en het motortoerental optimaliseert in aansluiting op het gevraagde vermogen.

Voor betere prestaties heeft Case IH de Optum 340 CVXDrive uitgerust met een herziene CVXDrive-transmissie met verbeterde hydrostatische eenheid en besturingssoftware, aandrijflijnonderdelen, achterdifferentieel en achteraftakas. Bovendien is er een nieuw extern filter met afblaasfunctie voor de motor aangebracht om de onderhoudstijd te verlagen.

Isobus en TIM

Voor meer veelzijdigheid en compatibiliteit in de werkzaamheden kan de standaard Isobus klasse 3 worden geüpgraded naar Tractor Implement Management (TIM). Het nieuwste protocol voor de communicatie tussen tractor en werktuig, zodat gecertificeerde werktuigen automatisch specifieke tractorfuncties kunnen besturen.

Evenals de bestaande 300- en 270-modellen, bevat de Optum 340 CVXDrive een grote brandstoftank van 630 l en een onderhoudsinterval van 750 uur. Het nieuwe model biedt 27 pk, of 9%, meer vermogen dan de Optum 300 CVXDrive, met een maximaal koppel van 1.398 Nm bij 1.400 tpm, ten opzichte van de 1.282 Nm bij hetzelfde toerental voor zijn kleinere stalgenoot.

De achterhef tilt 11.058 kg, de fronthef 6.016 kg. De frontaftakas heeft 2 toerentallen en de achteraftakas 4 toerentallen.

Vernieuwde cabine

De nieuwe ruime cabine biedt heel veel comfort en is extra stil met slechts 66 dB(A). Bestuurders zullen het uitstekende zicht rondom, de eersteklas autotype afwerking, plus de hoogwaardige apparatuur, met key-fob voor een sleutelloze werking, waarderen.

Het geavanceerde ontwerp van de cabine omvat de herontworpen, ergonomische Multicontroller-armleuning, die 95% van de meestgebruikte functies onder de vingertoppen van de bestuurder plaatst. Voor een ultiem bedienings- en rijcomfort kan een optionele nieuwe semi-actieve cabineophanging worden gekozen.

Nieuwe monitor

De nieuwe AFS Pro 1200-touchscreenmonitor met Bluetooth-functionaliteit, biedt een overzicht van alle tractorfuncties. Hij helpt de bestuurder de prestaties van de motor, transmissie, hydrauliek en aftakas te verbeteren, en bedient tegelijkertijd de werktuigen. Het nieuwe besturingssysteem AFS Vision Pro stelt de chauffeur in staat de functies voor precisielandbouw, de systemen van de tractor en de connectiviteit volgens zijn operationele voorkeuren op elkaar af te stemmen.

De Optum 340 CVXDrive is uitgerust met Safeguard Connect, een uitgebreid pakket met waardevolle Case IH dienstverlening, en biedt een langdurige bescherming en maximaliseert de productiviteit.

Case IH
Previous ArticleNext Article

Send this to a friend