Info

Tractor of the year 2022 awards uitgereikt

Bij de opening van de Italiaanse landbouwbeurs Eima in Bologna op 19 oktober werden ook de Tractor of the year awards uitgereikt. Maar liefst 14 verschillende tractoren van 11 verschillende merken namen deel in de 4 categorieën.

Hoofdwinnaar

De hoofdwinnaar werd de John Deere 7R 350 AutoPowr om verschillende redenen. In het juryrapport staat te lezen dat ze gecharmeerd zijn door de on-board technologie, automatisatiemogelijkheden, een ruime cabine die kwalitatief en comfortabel is afgewerkt en excellente voertuigprestaties. Betrouwbaarheid is ook een aspect dat is meegenomen en tot uiting komt door een compleet waarborgprogramma.

Best Utility

John Deere behaalde naast de hoofdprijs nog een prijs, ditmaal in de categorie ‘Best Utility’, waar de 6120M AutoPowr met de eer ging lopen.

Dankzij een continu variabele transmissie, een korte wielbasis van 2.400 mm, een maximaal toegestaan bedrijfsgewicht van 10.450 kg en de laatste precisielandbouwtechnologie maakt dat de 6120M AutoPowr een universele tractor is die een breed scala aan taken aankan: van frontladerwerk over bodembewerking tot transport.

Best of Specialized

Bijzondere landbouwtoepassingen vergen een gespecialiseerde tractor. In de categorie ‘Best of Specialized’ won de Reform H75 Pro. Deze heeft een laag zwaartepunt, een hydrostatische transmissie en heeft de mogelijkheid om 2 werktuigen tegelijk te bedienen.

Sustainable

Uit al de ingeschreven tractoren werd de meest duurzame gekozen. De winnaar in de categorie ‘Sustainable’ werd de New Holland T6.180 Methane Power. Deze was ook ingeschreven in de hoofdcategorie ‘open field’. Deze tractor is de eerste commercieel beschikbare oplossing om aan meer duurzame landbouw te doen. De FPT zescilinder CNG aangedreven motor biedt dezelfde prestaties als de dieselversie van de T6.180.

Lees het volledige verhaal via: https://www.landbouwleven.be/12126/article/2021-10-20/tractor-year-2022-awards-uitgereikt

Tim Decoster
Previous ArticleNext Article

Send this to a friend