Info

NutriSense-technologie opgenomen in MyPLM connect-portaal

Het NutriSense-systeem van New Holland is nu in het MyPLM Connect-portaal van het merk geïntegreerd. Gebruikers kunnen hiermee de door hun machines verzamelde gegevens van hun gewassen in de MyPLM Connect Farm-app weergeven.

Het NutriSense-systeem van New Holland is innovatieve technologie die tijdens de SIMA Innovation Awards 2021 onderscheiden is met een zilveren medaille. Het bezorgt landbouwers waardevolle data over het vocht-, zetmeel-, ruw eiwit-, vezel- en ruw vetgehalte in hun gewassen, in elk deel van het veld. De gegevens zijn gegenereerd door bijvoorbeeld de maaidorser of veldhakselaar. De landbouwer kan deze landbouwgegevens via een intuïtieve, gebruiksvriendelijke interface op zijn MyPLM Connect-portaal bekijken en de data gebruiken om goed geïnformeerde beslissingen te nemen.

Bij veldhakselaars

Het NutriSense-systeem op de FR Forage Cruiser van New Holland kan veehouders en loonbedrijven helpen in de verschillende fasen van de landbouwcyclus. Zo kunnen ze met de gegevens die elk jaar in het veld zijn verzameld de gezondheid en het rendement van hun velden beter begrijpen en beheren. Met de ruw eiwit-, ruw vet- en zetmeelgehaltes van het gewas kunnen ze de inhoud en kwaliteit van het diervoeder verbeteren. Het resultaat is een gezonder, productiever veld en hoogwaardig diervoeder.

Bij maaidorsers

Landbouwers en loonwerkers die een New Holland CR- of een CX7- en CX8-maaidorser met NutriSense gebruiken, doen ook hun voordeel met de gegevens die elk jaar in het veld zijn verzameld, om de gezondheid en prestaties van hun velden te beheren. Inzicht in de eiwitgehaltes van het gewas op het hele veld kan heel handig zijn om de mestafgifte voor de volgende seizoenen te bepalen en zo het gebruik van productiemiddelen te optimaliseren. Aan de hand van het eiwitgehalte in het graan kan de landbouwer bepalen of het gewas geschikt is om als diervoeder te gebruiken of als baktarwe. Kennis van de waarde van het gewas helpt landbouwers ook beslissen hoe ze het gewas moeten opslaan. De voedingsstoffen van het gewas, zoals zetmeel, zijn ook doorslaggevend om te bepalen of het gewas geschikt is voor de productie van biobrandstoffen.

Verzameling van gegevens en functies

De weergave van de gegevens van het NutriSense-systeem werd toegevoegd aan de MyPLM Connect Farm-app, en is de nieuwste toevoeging aan de steeds groter wordende verzameling gegevens en functies die landbouwers helpen de prestaties, productiviteit en rendabiliteit van hun activiteiten te optimaliseren.

TD
Previous ArticleNext Article

Send this to a friend